fbpx
Перша партія бронемашин AMPV надійшла до армії США

Перша партія бронемашин AMPV надійшла до армії США

BAE Systems Бронетехніка Закупівлі ОПК Світ США

До армії Сполучених Штатів надійшла перша партія серійних багатоцільових бронемашин AMPV.

Про це інформує Мілітарний.

Перша партія нових гусеничних багатоцільових машин, передана сухопутним силам армії США, пише Army Recognition з посиланням на аккаунт Ronkainen у Twitter.

Бронемашини AMPV доставили до 2-ї бронетанкової бригади 3-ї піхотної дивізії армії Сполучених Штатів у Форт-Стюарт для початкових експлуатаційних випробувань.

Цього місяця солдати військового підрозділу почнуть навчатися обслуговувати та застосовувати нові зразки бронетехніки.

Дослідну партію машин розроблених за програмою Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV), компанія BAE System передала армії США у 2018 році для проведення випробувань.

Метою програми AMPV є забезпечення безпеки й живучості особового складу на полі бою шляхом оснащення високонадійним і мобільним парком нових транспортних засобів. Ця програма передбачає заміну наявних бронетранспортерів M113 та машин на їх базі в бронетанкових підрозділах армії США.

Компанія BAE System була обрана за результатами тендеру, який відбувся у грудні 2014 року, тоді було запропоновано нову платформу розроблену на базі БМП M2 Bradley.

Машина управління AMPV для СВ США. Серпень 2020. Фото: BAE Systems

AMPV будуть поставлені в версіях загального призначення, машини управління, транспортера 120-мм міномета, машини медичної евакуації та машини надання медичної допомоги. Першою з п’яти замовлених версій стала машина управління.

Машина управління AMPV для СВ США. Серпень 2020. Фото: BAE Systems

У липні минулого року, BAE Systems повідомила, що уклала контракт з Міністерством оборони США на суму близько 600 мільйонів доларів на технічну підтримку нової лінійки броньованих багатоцільових машин AMPV.

Контракт передбачає розробку і вдосконалення машин AMPV протягом усього терміну їх служби. Виділені кошти дозволять підтримувати виробництво і в майбутньому модернізувати існуючі зразки цієї бронетехніки.

Всього на поточний момент замовлено понад 450 AMPV. Програма передбачає закупівлю в цілому до 2297 бронемашин даного типу.

BAE Systems Бронетехніка Закупівлі ОПК Світ США