fbpx
Перші прототипи БРЕМ М88А3 надійдуть до армії США у наступному році

Перші прототипи БРЕМ М88А3 надійдуть до армії США у наступному році

BAE Systems Бронетехніка Світ США

Перші прототипи броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) М88А3 надійдуть до збройних сил США у наступному році.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на Army Recognition.

У вересні 2019 року, армія США надала BAE Systems контракт на 318 мільйонів доларів на повноцінну розробку броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) нового покоління М88А3, включаючи переобладнання партії БРЕМ М88А2.

До угоди входить переобладнання восьми БРЕМ М88А2 в дослідні зразки новітнього варіанту М88А3 для використання їх у програмі випробувань. Всі вісім дослідних евакуаційних машин мають бути готові у 2022 році.

Броньована ремонтно-евакуаційна машина М88А3 є оновленим і переробленим варіантом основної американської БРЕМ М88А2 Hercules, яка виробляється ВАЕ Systems і по нині.

ВАЕ Systems веде розробку БРЕМ М88А3 з 2016 року, певний період часу це здійснювалося переважно за рахунок коштів самої компанії. Перший прототип-демонстратор перспективної машини був продемонстрований у жовтні 2018 року.

У M88A3 оновлено силовий агрегат з рідинним охолодженням, що забезпечує покращення мобільності та надійності. Додавання сьомого опорного катка підвищило стабільність під час відновлювальних операцій і таке рішення покращує розподіл тиску на грунт.

БРЕМ може розвивати максимальну швидкість до 56 км з максимальною дальністю ходу до 405 км. M88A3 HERCULES також має покращений броньовий захист та бойову масу у 78 тонн.

Необхідність створення нової броньованої ремонтно-евакуаційної машини викликана зростанням бойової маси американських основних танків М1 Abrams. Їхня зростаюча вага робить БРЕМ М88А2 вже недостатньо потужною для їх бойового забезпечення.

Нагадуємо, що компанія Mack Defense передала перші серійні вантажівки M917A3 армії США.

M917A3 будуть експлуатуватися інженерами армії США, вони замінять транспортні засоби, яким виповнилося майже 50 років.

Виробництво вантажівок розпочалося в першому кварталі 2021 року після інвестицій у розмірі 6,5 мільйона доларів США для створення спеціальної виробничої лінії важких самоскидів.

BAE Systems Бронетехніка Світ США