fbpx
Під Ростовом танки Т-72Б3М Росії посилюють захистом від Javelin

Під Ростовом танки Т-72Б3М Росії посилюють захистом від Javelin

Javelin Бронетехніка ЗС Росії Модернізація Росія Світ Сусіди Танк

У Ростовській області були помічені танки Росії зразка 2016 року – Т-72Б3М з новим захистом від ударів згори.

Про це повідомляє Мілітарний.

У Росії пройшли батальйонні й тактичні навчання в Південному військовому окрузі (входить окупований український Крим) на п’яти загальновійськових полігонах.

В навчаннях взяли участь 10 тисяч військових, 800 одиниць озброєння і техніки. Було залучено понад 40 літаків і вертольотів армійської авіації Росії.

Під час цих навчань були помічені російські танки моделі Т-72Б3М з новим протикумулятивним екраном, який має захищати верхню півсферу танка.

Танки зразка 2016 року Т-72Б3М – це модернізована версія російського танку Т-72Б3, модель було посилено додатковим захистом.

Імовірно, перед військовими Росії постало питання посилення танків від протитанкового ракетного комплексу «Javelin», які стоять на озброєнні України.

В окупованому Криму на російські танки теж почали встановлювати протикумулятивні екрани, але на танках у Ростовській області екрани іншої форми.

Порівняння екранів на танках Т-72Б3М з Криму та Ростовської області

FGM-148 «Javelin» може уражати ціль в найменш захищену частину танка — дах, таким чином залишковий струмінь завдяки калібру БЧ матиме потужний позаброньовий вплив.

Також наведення можливе за складних метеоумов, у темряві та під час значної задимленості, що забезпечує значну перевагу над комплексами другого покоління без тепловізійних прицілів.

Нагадаємо, у травні 2018 року Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до України.

У грудні 2019 року Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу.

Javelin Бронетехніка ЗС Росії Модернізація Росія Світ Сусіди Танк