fbpx
Підрозділ озброєний «Джавелінами» є в складі ООС – Павлюк

Підрозділ озброєний «Джавелінами» є в складі ООС – Павлюк

Javelin Війна на Донбасі Донбас Олександр Павлюк ПТРК Російська агресія Україна

Підрозділ озброєний американськими «Джавелінами» (протитанковими ракетними комплексами Javelin) є в складі сил Операції Об’єднаних сил (ООС).

Про це в коментарі Донбас.Реалії розповів командувач Операції Об’єднаних сил Олександр Павлюк.

Раніше у штабі Операція об’єднаних сил заперечили використання Javelin проти окупаційних сил Росії в ході бойових дій на Донбасі.

Олександр Павлюк відмовився коментувати нещодавні заяви стосовно використання комплексів проти російсько-окупаційних сил на Донбасі.

– Я ніколи не коментую дії наших підрозділів – це наша військова справа. Якщо хтось хоче коментувати наші дії – ми не можемо заборонити.

Військові України с системами Javelin. 2020 рік. Фото: ЗСУ

Продовжуючи свій діалог він підтвердив наявність цих комплексів на передовій у визначеному підрозділі:

Так, ми [ред.: сили ООС] укомплектовані «Джавелінами». Підрозділ постійно вивчає варіанти дій на найбільш загрозливих напрямках.

У разі загострення ситуації він запевнив, що комплекси можуть бути використані за призначенням:

За необхідністю – ми готові застосувати, а все решта – ви чуєте в коментарях людей, які думають, що вони мають право коментувати наші дії.

Пожвавлення обговорення почалось з інтерв’ю у начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова провідному військовому виданню Military Times, у самому тексті згадувалось, що ніби Буданов розказав про використання комплексів Javelin проти окупаційних сил Росії на Донбасі в районі проведення ООС.

Інструктор США з військовими України у ході тренувань використання ПТРК «Javelin». Фото: ЗСУ

Текст інтерв’ю навіть викликав реакцію головного російського дипломата, що назвав це «агресивними планами української «воєнщини».

Нагадаємо, що перші комплекси Javelin доставили в Україну у травні 2018 року, а вже у грудні 2019 року Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу. З того часу до нашої держави доставили декілька партій американських ПТРК.

Javelin Війна на Донбасі Донбас Олександр Павлюк ПТРК Російська агресія Україна