fbpx
Пірати захопили судно з українцями

Пірати захопили судно з українцями

Африка Нігерія Полон Світ судно Україна

У водах Гвінейської затоки озброєні пірати захопили судно STEVIA і взяли в заручники 8 членів його екіпажу, серед яких 6 українців.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Нігерії.

За наявними в Посольстві даними, у Гвінейській затоці групою невстановлених осіб здійснено напад на судно “STEVIA” (прапор Камеруну).

В результаті якого зловмисниками було захоплено та вивезено у невідомому напрямі 8 членів екіпажу судна, з яких 6 – громадяни України (всього на судні перебувало 15 осіб).

“Решта екіпажу під час нападу встигли потрапити у захисне приміщення та залишилися на судні”, – йдеться в повідомленні.

Судно STEVIA. Фото з відкритих джерел

Наразі судно знаходиться в порту м.Лагос (Нігерія). Консул підтримує зв’язок з українськими моряками, які перебувають на борту судна.

Як зазначається, дипвідомство спільно з нігерійськими компетентними органами та представником компанії-судновласника вживають відповідних заходів реагування.

Поки деталі переговорного процесу не розголошуються.

У посольстві наголосили, що справа перебуває на особливому контролі в Міністерстві закордонних справ України та причетних закордонних дипломатичних установах України.

За даними дочки одного із заручників, у полон потрапили капітан судна, старший помічник капітана, другий помічник, старший механік, електромеханік і вайпер.

Нагадаємо, біля узбережжя Нігерії 20 серпня пірати захопили в полон шістьох українців. У вересні їх повернули додому в Україну.

22 березня пірати захопили корабель, який ішов під прапором Португалії. На ньому, окрім сімох українців, було ще десятеро громадян інших країн. У травні українці повернулися додому з полону.

Нагадаємо, у квітні 2017 року військово-морські сили Лівії із застосуванням зброї захопили два судна, одне з них – танкер “Рута” – було під українським прапором.

У червні 2020 року в Україні приземлився спеціальний рейс з 14 громадянами України – членами екіпажу танкера “Рута”, які повернулися додому після понад трьох років ув’язнення в Лівії.

Африка Нігерія Полон Світ судно Україна