fbpx
Південна Корея отримає нові фрегати FFX Batch IV

Південна Корея отримає нові фрегати FFX Batch IV

Азія ВМС Південної Кореї Закупівлі Південна Корея (Республіка Корея) Світ Суднобудування Флот Фрегати

У Південній Кореї схвалили рішення для будівництва фрегатів класу FFX Ulsan четвертої серії (Batch IV).

Про це інформує Мілітарний.

Бойові кораблі FFX Batch IV стануть заключною партією південнокорейської програми будівництва бойових кораблів FFX, повідомляє Naval News.

Комітет з розгляду оборонних проектів країни, схвалив план реалізації проекту закупівлі фрегатів класу Ulsan четвертої серії (Batch IV) загальною вартістю 3,5 трлн. вон (3,1 млрд. доларів).

Очікується, що проект розширить можливості ВМС Південної Кореї на морі, а також внесе вклад у забезпечення розвитку сучасних технологій національної промисловості і створення нових робочих місць.

Загальний бюджет програми, яка розрахована на 2023-2032 роки, підлягає повторному розгляду та затвердженню після підготовки техніко-економічного обґрунтування.

В даний час південнокорейська компанія Hyundai Heavy Industries Co. здійснює розробку для ВМС Південної Кореї нових фрегатів FFX-III (Ulsan Batch III) водотоннажністю 3500 тонн в рамках проекту, який почався в 2016 році.

У травні, в Південній Кореї спустили на воду фрегат Daejeon (FFG-823) класу Daegu.

Церемонія спуску на воду п’ятого фрегата з керованими ракетам, проєкту FFX-II, відбулася на верфі корейської суднобудівної компанії Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Його повинні ввести в експлуатацію ВМС Республіки Кореї в кінці 2022.

Фрегат буде озброєний 127-мм артилерійською установкою Mk-45 Mod.4, артилерійською системою 20-мм Phalanx Блок.1B, 16-контейнерною вертикальною пусковою установкою K-VLS ЗРК K-SAAM південнокорейського виробництва, пусковою установкою ПКР SSM-700K Haeseong і двома 324-мм торпедними апаратами.

Кораблі, цього проекту, призначені для виконання широкого спектра завдань, включаючи патрулювання територіальних вод та виключної економічної зони, боротьбу з підводними човнами супротивника, протиповітряну оборону, ведення розвідки та проведення пошуково-рятувальних операцій.

Модель фрегату проєкту FFX-II

Контракт вартістю 305,8 млн доларів на будівництво головного фрегата проєкту FFX-II Агентство програм оборонних закупівель Міноборони Республіки Корея (DAPA) підписало з Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) в грудні 2013 року.

Азія ВМС Південної Кореї Закупівлі Південна Корея (Республіка Корея) Світ Суднобудування Флот Фрегати