fbpx
Південна Корея отримає нові гелікоптери MH-60R

Південна Корея отримає нові гелікоптери MH-60R

Sikorsky SH-60 Sea Hawk Авіація ВМС Південної Кореї Гелікоптери Закупівлі Морська авіація Південна Корея (Республіка Корея) Світ США

Lockheed Martin поставить 12 вертольотів MH-60R військово-морським силам Південної Кореї.

Про це повідомляє  Janes.

Компанія Lockheed Martin уклала контракт на 447,2 млн. доларів США на виробництво 12 багатофункціональних морських гелікоптерів MH-60R Seahawk для ВМС Республіки Корея.

Міністерство оборони США 12 квітня оголосило, що до грудня 2024 року очікує завершення роботи над контрактом з продажу іноземному замовнику протичовнових вертольотів.

У серпні 2019 року Державний департамент США затвердив потенційний продаж 12 вертольотів Південній Кореї – разом із супутнім обладнанням та послугами – приблизно на 800 мільйонів доларів США.

MH-60R Seahawk ВМФ США. Фото з відкритих джерел

Раніше, в грудні 2020 року, Управління оборонних закупівель та програм Південної Кореї повідомило, що вертоліт MH-60R SeaHawk став переможцем програми Maritime Operational Helicopter-II з постачання гелікоптерів для південнокорейського флоту.

Повідомляється, що роботи над машинами завершаться в грудні 2024 року, а в 2025-му всі вертольоти прибудуть в Корею. Вони повинні посилити можливості протичовнової оборони військово-морських сил країни.

На весні минулого року, стало відомо, що Індія підписала контракт на постачання 24 гелікоптерів MH-60R. Ці гвинтокрилі машини дозволять Індії краще відстежувати присутність надводних кораблів і підводних човнів КНР в Індійському океані. Три вертольоти MH-60R будуть передані флоту Індії, а решта 21 – іншим родам військ.

Особливістю цієї моделі є наявність гідроакустичної станції AN/AQS-22, яка може опускатися в океан. Також гелікоптери MH-60R можуть нести торпеди Mk 54 та ракети Hellfire.

Вертольоти MH-60R надійшли на озброєння ВМФ США у 2006 році. Вони замінили застарілі протичовнові машини SH-60B і SH-60F, які були обладнані детекторами магнітних аномалій.

Sikorsky SH-60 Sea Hawk – американський багатоцільовий вертоліт. SН-60 розроблений на основі вертольота UH-60 відповідно до конкурсної програми ВМС США LAMPS Мк.3 (Light Airborne Multipurpose System — легка авіаційна багатоцільова система) для експлуатації з військових кораблів. Перший політ вертольота відбувся в 1979 році; в 1984 році він був прийнятий на озброєння ВМС США.

Оснащення гелікоптерів MH-60R досить для ефективного виявлення надводних і підводних кораблів. Зокрема, вертольоти мають в складі бортового обладнання і сонари. Представники Lockheed Martin заявляють, що на сьогодні це найпотужніший з існуючих морських вертольотів, придатних для використання з борту фрегатів, есмінців, авіаносців та крейсерів.

Sikorsky SH-60 Sea Hawk Авіація ВМС Південної Кореї Гелікоптери Закупівлі Морська авіація Південна Корея (Республіка Корея) Світ США