fbpx
Південна Корея розробляє технологію посилення бойового лазеру

Південна Корея розробляє технологію посилення бойового лазеру

Азія Лазерна зброя Південна Корея (Республіка Корея) Світ Технології

Південна Корея розробляє технологію посилення бойового лазеру для використання в майбутніх системах озброєння.

Про це пише Janes.

Ця технологія поєднує кілька лазерів з різною довжиною хвилі в один промінь, технологія відома як спектральний пучок комбінування.

Південнокорейське агентство з оборонного розвитку (англ. South Korea’s Agency for Defense Development, скор. ADD) випробувало технологію комбінування спектрального променя скомпонувавши п’ять лазерів потужністю 1 кВт в один високопотужний лазерний модуль потужністю 5 кВт.

Використання скомпонованих лазерів має ряд переваг з точки зору мініатюризації, ваги, ваги та обслуговування системи.

Її розробка стартувала у 2015 році під керівництвом Агентства програм оборонних закупівель Міноборони Республіки Корея (DAPA).

Якщо розробка буде доведена як система озброєння, вона зможе використовуватися для протиповітряної оборони від таких загроз як безпілотні літальні апарати або ракети.

У світі вже використовують лазерні системи для протидії безпілотним літальним апаратам, наприклад закордонні бази США вже посилюють системами енергетичної зброї.

Система лазерної зброї High-Energy Laser Weapon System (HELWS) розроблена оборонним підрядником Raytheon на базі Polaris MRZR.

Лазерна протидронова система High-Energy Laser Weapon System Фото: Monica K. Guthrie

Лазер працює в парі з удосконаленим електрооптичним / інфрачервоним датчиком, призначеним для виявлення, ідентифікації та відстеження дронів.

Виявивши ціль й отримавши команду на її знищення, система HELWS виводить з ладу безпілотник.

Система може працювати від звичайної 220-вольтової розетки та розрахована на кілька десятків пострілів на одній зарядці.

Азія Лазерна зброя Південна Корея (Республіка Корея) Світ Технології