fbpx
Південна Корея ввела до бойового складу першу субмарину KSS III

Південна Корея ввела до бойового складу першу субмарину KSS III

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) Азія ВМС Південної Кореї Південна Корея (Республіка Корея) Підводні човни Світ Суднобудування Флот

Південна Корея (Республіка Корея) ввела до бойового складу першу субмарину створену за програмою KSS III.

Про це пише Naval News.

Перший підводний човен отримав назву ROKS Dosan Ahn Chang-ho (SS-083).

ROKS Dosan Ahn Chang-ho (SS-083) побудувала корейська компанія Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Його спуск на воду відбувся у вересні 2018 року. Будівництво розпочате 27 листопада 2014 року.

Особливість нового покоління підводних човнів є можливість стрільби балістичними ракетами підводного базування.

Таким чином Республіка Корея стала сьомою країною, які здатні розробляти та розміщувати власні балістичні ракети на підводних човнах.

Завершення розгортання нової субмарини має завершитися до серпня 2022 року, до цього часу триватимуть оцінки та набуття бойових спроможностей.

У липнів ми повідомляли про успішне здійснення підводного випробувального пуску балістичної ракети з підводного човна ROKS Dosan Ahn Chang-ho (SS-083).

Детальна інформація про випробування не розкривається, але в пресі вказується, що запускалася модифікація ракети Hyunmoo-2B з дальністю ураження до 500 км.

У 2020 року корейські інформаційні агенції повідомляли, про успішно проведені у 2020 році кидкові випробування нової балістичної ракети на суші.

Роботи по створенню розпочались після підписання 26 грудня 2012 року між DSME та міністерством оборони Південної Кореї угоди на суму 1,56 мільярда доларів на будівництво двох великих дизель-електричних (SSK) підводних човнів KSS III Batch 1.

Проєкт KSS-III має підводну водотоннажність 3708 тонн. Довжина становить 83,5 метра, ширина – 9,6 метра. Максимальна швидкість підводного ходу Dosan Ahn Changho – 20 вузлів. До складу екіпажу входять 50 осіб.

Озброєння підводних човнів KSS-III першої серії, крім восьми носових 533-мм торпедних апаратів, буде також включати шість вертикальних пускових установок для крилатих ракет Cheon Ryong з дальністю стрільби до 1500 км (з човнів другої серії, можливо, кількість вертикальних пускових установок буде збільшено до десяти).

У листопаді минулого року, Південна Корея спустила на воду другий підводний човен SS-085 проєкту KSS-III.

Підводний човен SS-085 проєкту KSS-III Південної Кореї. Листопад 2020. Фото: ЗМІ Південної Кореї

У листопаді 2016 року корпорація Hyundai Heavy Industries отримала замовлення на будівництво третього підводного човна SS 086 Yi Dongnyeong до будівництва якого приступила у липні 2017 року.

Загалом всі три підводні човна мають бути передані ВМС Південної Кореї до кінця 2023 року. Окрім них також заплановано ще шість субмарин, контракти на які поки не підписано.

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) Азія ВМС Південної Кореї Південна Корея (Республіка Корея) Підводні човни Світ Суднобудування Флот