fbpx
Південна Корея випробувала гелікоптер LAH в арктичних умовах

Південна Корея випробувала гелікоптер LAH в арктичних умовах

Airbus Korea Aerospace Industries Авіабудування Авіація Випробування Гелікоптери Південна Корея (Республіка Корея) Світ

Легкий гелікоптер Південної Кореї (Республіка Корея) створений по програмі Light Armed Helicopter (LAH) пройшов випробування в арктичних умовах Канади.

Про це інформує Мілітарний.

Адміністрація оборонних програм закупівель Південної Кореї (DAPA) повідомила, що прототип багатоцільового гелікоптера LAH розробки корпорації Korea Aerospace Industries випробували в умовах низьких температур, пише Korea Defense Blog.

Під час випробувань, які тривали протягом приблизно дев’яти тижнів з грудня минулого року, гелікоптер виконав близько 40 тестових польотів в районі канадського міста Йеллоунайф. Місто, розташоване поблизу Північного полюса і взимку має середню температуру мінус 32 градуси за Цельсієм.

Гелікоптер із необхідним наземним обладнанням був доставлений з Республіки Корея до Канади на борту важкого транспортного літака Ан-124 «Руслан».

Тестування легкого багатоцільового гелікоптера LAH проходило за допомогою 40 інженерів, пілотів та іншого допоміжного персоналу.

Гелікоптер за програмою LAH

Розробкою нового літального апарату займається південнокорейська авіабудівна корпорація KAI (Korea Aerospace Industries), яка 25 червня 2015 року отримана контракт на військову версію LAH та Корейського інституту розвитку промислових технологій (Korea Evaluation Institute of Industrial Technology – KEIT) на створення цивільного Light Civil Helicopter (LCH).

Графік розробки легкого гелікоптера Південної Кореї який розробляється за програмою Light Armed Helicopter (LAH) передбачає завершення робіт у 2022 році.

Держфінансування за програмою LAH оцінені в 587 млн доларів (650 млрд південнокорейських вон), а LCH – близько 316 млн доларів (350 млрд південнокорейських вон).

Ще 200 млрд вон у розробку вкладає південнокорейська компанія KAI та 400 млрд європейське авіабудівне об’єднання Airbus Helicopters, яке виступило партнером в розробці.

Викатка першого прототипу літального апарату створеного по програмі Light Armed Helicopter відбулась 18 грудня 2018 року на підприємстві у Сачхоні. Перший політ він здійснив 4 липня 2019 року.

У військовій версії гелікоптер має бути озброєний 20-мм автоматичною гарматою, та нести на підвісах в залежності від місій блоки з 70-мм некерованими авіаційними ракетами або протитанкові керовані ракети (ПТРК) класу повітря-земля.

Airbus Korea Aerospace Industries Авіабудування Авіація Випробування Гелікоптери Південна Корея (Республіка Корея) Світ