fbpx
«Південне» підготувало до льотних випробувань новий ракетний двигун

«Південне» підготувало до льотних випробувань новий ракетний двигун

«Південмаш» Випробування КБ «Південне» Ракетобудування Україна Циклон-4

Конструкторське бюро «Південне» підготувало до льотних випробувань новий однокамерний ракетний двигун РД861К.

Про це йдеться у пресрелізі підприємства.

Наприкінці червня було успішно завершено другий етап заключних доводочних випробувань однокамерного рідинного ракетного двигуна РД861К, розробленого ДП «КБ «Південне» та виготовленого ДП «Виробниче об’єднання Південний механічний завод».

Випробування проводились 26 червня 2020 року на стенді №1 Державного підприємства«Виробниче об’єднання Південний механічний завод» (ДП «ВО ПМЗ»).

Загалом відбулось три серії по п’ять включень однокамерного рідинного ракетного двигуна РД861К сумарною тривалістю 1601,6 секунд.

Випробування завершили повний цикл наземного відпрацювання двигуна та остаточно підтвердили працездатність обраної конструкції, систем та вузлів двигуна в діапазоні заданих умов експлуатації, відповідність основних характеристик РД861К заданим Технічним завданням.

РД861К – це двигун верхнього ступеня ракети-носія з турбонасосною системою подачі компонентів палива, без допалювання генераторного газу та вдувом його в закритичну частину сопла. Двигун здатен забезпечувати багаторазовий запуск та керування вектором тяги по каналах «тангаж» та «рискання» в умовах космічного простору під час виведення корисного навантаження у цільову точку траєкторії.

Рідинний ракетний двигун РД861К входить до складу третього ступеня ракетоносія «Циклон-4» і призначений для створення тяги та маневрування.


Матеріал по темі: Для ракети “Циклон-4М” збудують космодром в Канаді


Двигун планується використовувати у якості маршового двигуна другого ступеня нової ракети-носія «Циклон-4М».

Ракетоносій «Циклон-4М»

«Південмаш» Випробування КБ «Південне» Ракетобудування Україна Циклон-4