fbpx
«Південне» розробило генератор імпульсного випромінювання для протидії БПЛА

«Південне» розробило генератор імпульсного випромінювання для протидії БПЛА

БпА (Безпілотні апарати) КБ «Південне» ОПК Технології Україна

Українські фахівці розробили генератор імпульсного випромінювання для протидії безпілотникам (БПЛА).

Про це інформує Мілітарний.

В рамках створення засобів боротьби з безпілотними літальними апаратами, Конструкторське бюро «Південне» розробило генератор імпульсного електромагнітного випромінювання, повідомили на державному підприємстві.

Під час польових випробувань у 2021 році, електромагнітна система протидії БПЛА підтвердила свою працездатність.

Комплекс розміщується в транспортному контейнері, його можна переміщати на вантажівці або розгортати на стаціонарній позиції для забезпечення охорони потрібного об’єкта від невеликих дронів.

На кадрах з випробувань була продемонстрована можливість боротися з БПЛА типу квадрокоптер.

Система використовує сплески направлених інтенсивних електромагнітних хвиль, щоб миттєво вивести з ладу електроніку невеликих безпілотних літальних апаратів.

Нині на Державному підприємстві «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» триває доопрацювання конструкції генератора імпульсного електромагнітного випромінювання для його вдосконаленя.

Нагадуємо, що КБ «Південне» розробляє інноваційну зенітну ракетну систему «Кільчень» з можливістю враження цілей на відстані 280 км.

Візуалізація пускої установки ЗРК зі складу ЗРС "Кільчень", кадр відео Апостроф

Система будується на засадах мереже-та датацентричності в управлінні та машинного самонавчання. Вона використовуватиме мерехтливі командні пункти.

За словами начальника групи проектного відділу КБ «Південне» Валерія Перькова,  ЗРС «Кільчень» зможе вести боротьбу з усіма існуючими та перспективними літальними апаратами повітряного нападу. В тому числі і тими, які побудовані по технології «стелс» в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії противника.

Зенітна ракета ЗРС "Кільчень", кадр відео Апостроф

У зенітній ракеті системи «Кільчень» використовуватиметься активна радіолокаційна головка самонаведення міліметрового діапазону.

БпА (Безпілотні апарати) КБ «Південне» ОПК Технології Україна