fbpx
«Південне» розширює ділянку ротаційного розкочування

«Південне» розширює ділянку ротаційного розкочування

КБ «Південне» ОПК Ракетобудування Україна

Конструкторське бюро «Південне» продовжує розбудову якісно нової виробничої ділянки виготовлення корпусних деталей з металевих матеріалів за технологією ротаційного розкочування.

Про це йдеться у оприлюдненому відео пресслужби підприємства.

Нещодавно КБ «Південне» придбало верстат ротаційної витяжки німецької компанії Leifeld Metal Spinning AG.

Новітній верстат буде задіяно для виготовлення осесиметричних тонкостінних виробів з високими вимогами до точності та якості поверхонь, таких як стінки і сорочки камер згоряння соплових блоків двигунів.

Відео монтажу нового обладнання:

Договір на придбання і поставку нового обладнання на КБ «Південне» було заключено підприємством ще у 2018 році без залучення бюджетних коштів, виключно на гроші, зароблені у рамках виконання комерційних міжнародних контрактів.

Дооснащення нової виробничої ділянки та впровадження інноваційних технологій забезпечить всі проміжні процеси, необхідні для створення та об’єднання усіх компонентів кінцевого продукту при серійному або унікальному виробництві корпусних деталей ракетно-космічної техніки.

Монтаж верстата, навчання персоналу, пуско-налагоджувальні роботи та введення в експлуатацію будуть проведені вже після завершення карантину.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2018 року для виготовлення корпусних деталей з металевих матеріалів за технологією ротаційного розкочування на КБ «Південне» було запущено нову виробничу  ділянку ротаційного розкочування.

Заряджання 122-мм реактивного снаряду «Тайфун-1» під час пусків 29 квітня 2020 року

На верстаті для ротаційного розкочування виготовлятимуть зразки корпусів з різнопрофільною внутрішньою поверхнею без зварних швів і шпонкових з’єднань. Суттєві переваги такого способу – спрощення конструкцій, зменшення їхньої ваги, підвищення надійності і міцності, скорочення часу проектування і впровадження у виробництво, економія матеріалів і значне здешевлення виробничого процесу.

Збирання снарядів до реактивних систем залпового вогню планується розгорнути на Павлоградському механічному заводі, що спеціалізується на виготовленні твердопаливних двигунів та їх елементів.

Інформації щодо термінів реалізації проекту наразі не відомо. Для прикладу від заяви Президента України про розробку ракетного комплексу «Вільха» у січні 2016-го року до початку його серійного виробництва у 2018-у році пройшло менше двох років.

КБ «Південне» ОПК Ракетобудування Україна