fbpx
Південноафриканські спецпризначенці прибули до Мозамбіку

Південноафриканські спецпризначенці прибули до Мозамбіку

Африка Мозамбік ПАР Світ

Південноафриканські спецпризначенці прибули до Мозамбіку.

Про це пише DefenceWeb.

Війська сусідньої країни прибули як частина регіональних резервних сил Південноафриканського співтовариства з питань розвитку, щоб допомогти Мозамбіку боротися з ісламістами.

Здається, спецпризначенці прибули до країни у понеділок, на фотографіях видно, як розвантажується транспортний літак C-130BZ Hercules ПС Південно-Африканської Республіки.

Окрім особового складу помічені транспортні засоби Hornet.

Південноафриканський тактичний транспортний засіб Hornet

Міністр оборони Мозамбіку Хайме Нето 15 липня заявив, що Мозамбік подав офіційний запит на військове втручання сусідніх країн зі Співтовариства, щоб допомогти приборкати ісламістів.

Південноафриканське співтовариства з питань розвитку 16 липня представило повноваження щодо розгортання резервних сил у Мозамбіку, ознаменувавши важливий крок у регіональних зусиллях по боротьбі з тероризмом у провінції Кабо Дельгадо.

18 липня міністр оборони Південно-Африканської Республіки заявила, що заплановані в Мозамбіку сили швидкого розгортання дозволять визначити виклики, і, якщо ситуація буде під контролем, то не доведеться розгортати повноцінну бригаду Співтовариства.

У доповіді за квітень пропонувалося розгорнути бригаду з військових Південноафриканського співтовариства з питань розвитку із майже 3000 військових.

В рамках двосторонньої угоди Руанда, яка не є членом Співтовариства, 9 липня ввела до Мозамбіку 1000 своїх військових, які братимуть участь у бойових діях з ісламістами разом з місцевими військовими та контингентом співдружності.

12 липня Рада Європейського Союзу затвердила свою місію у Мозамбіку, яка складатиметься з військових інструкторів для навчання місцевих збройних сил.

З ініціативою відправки тренувальної місії ЄС у Мозамбік виступила Португалія, колонією якої Мозамбік залишався до 1975 року.

Африка Мозамбік ПАР Світ