fbpx
По місту Азербайджану завдано удар

По місту Азербайджану завдано удар

Азербайджан Вірменія Злочин Кавказ Нагірний Карабах ОТРК Світ

По місту Азербайджану Гянджа було завдано ракетний удар. Повідомляється про загиблих мирних мешканців.

Про це повідомляють ЗМІ Азербайджану.

В результаті ракетного удару в Гянджі повністю зруйновані будинки, мешканці яких залишилися під завалами, йдеться в повідомленні МНС Азербайджану.

«На місце події були негайно залучені відповідні сили Міністерства надзвичайний ситуацій Азербайджану. На даний момент з під завалів дістали 40 поранених і тіла 12 загиблих людей», – йдеться в повідомленні МНС

Також повідомляється, що для удару по місту використовували мобільний оперативно-тактичний ракетний комплекс 9К72 «Ельбрус».

Помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджієв заявив, що балістичні ракети по Гянджі були випущені з території Вірменії.

Нагадаємо, 16 жовтня з’явилось підтвердження знищення ОТРК «Ельбрус» у Вірменії азербайджанською армією.

Азербайджан заявив про знищення вірменського оперативно-тактичного ракетного комплексу 14 жовтня 2020 року.

Комплекс був розміщений на території Вірменії неподалік Кельбаджарського району Азербайджану у Нагірному Карабасі.

ОТРК «Ельбрус» ЗС Вірменії

Окрім знищення цього вірменського ОТРК, заявлено, що того ж дня близько 1:00 на тому ж напрямку були знищені ще декілька інших комплексів вірмен виведених на стартові позиції.

Азербайджан стверджує, що в районах розміщення вогневих позицій ОТРК не було цивільних об’єктів чи іншої інфраструктури.

Згодом інформацію про ураження військової техніки на території Вірменії офіційно підтвердили у міністерстві оборони Вірменії:

«ЗС Азербайджану 14 жовтня нанесли удари по військовій техніці, яка використовувалась в ході бойового чергування на території Республіки Вірменія, біля Карвачара (Кельбаджар), лише на основі припущень про те, що ця техніка готова була нанести удар по мирним населеним пунктам Азербайджану. На щастя жертв та поранених немає», – йдеться у повідомленні

Азербайджан Вірменія Злочин Кавказ Нагірний Карабах ОТРК Світ