fbpx
Почалось виробництво першого KC-390 Millennium для Угорщини

Почалось виробництво першого KC-390 Millennium для Угорщини

Embraer KC-390 Авіабудування Авіація Європа ПС Угорщини Світ Сусіди Угорщина

Компанія Embraer розпочала будівництво першого з двох транспортних літаків KC-390 Millennium для Угорщини.

Про це інформує Мілітарний.

Бразильський виробник Embraer повідомив про початок будівництва першого KC-390 Millennium, 11 листопада, зазначивши, що на церемонії, яка відбулася на його заводі в Гавіяо Пейшото були присутні представники уряду Угорщини.

«У найближчі тижні будуть зібрані деталі для створення структурних панелей і каркасів для основних компонентів фюзеляжу та напівкрила», – йдеться у повідомленні.

Угорщина замовила для національних повітряних сил транспортні літаки KC-390 у минулому 2020 році.

17 листопада між урядом Угорщини та авіабудівною компанією Embraer було підписано угоду про поставку двох літаків KC-390 впродовж 2023-2024 років.

Компанія Embraer бере на себе підготовку угорських пілотів та технічного персоналу з повітряних сил. На військовій службі вони прийдуть на заміну списаним транспортним літакам Ан-26, останній з яких був виведений з експлуатації влітку 2020 року.

Угорщина стала другим потенційним оператором літаків KC-390 з країн Північно-Атлантичного Альянсу (НАТО), до цього у 2019 році Португалія замовила для своїх повітряних сил п’ять таких літаків.

KC-390 Millennium від бразильської компанії Embraer – це багатофункціональний двомоторний транспортний реактивний літак середньої дальності. Окрім перевезення різноманітних вантажів він може здійснювати пошуково-рятувальні операції, медичну евакуацію та дозаправляти повітряні судна у повітрі.

Розробка літака розпочалась у 2006 році для заміни транспортних літаків C-130 на озброєнні повітряних сил Бразилії.

Перша демонстрація відбулась у 2014 році на підприємстві виробнику, того ж року було заплановано здійснити перший політ, але через затримку з інтеграцією авіоніки, його було проведено 3 лютого 2015 року.

Максимальна вантажопідйомність літака складає 23 тонни, при такому навантаженні KC-390 може здійснювати перельоти на відстань у 2590 км. З корисним навантаженням у 13,3 тонни – 4800 км, а перегонна дальність польоту – більше 6000 км.

Embraer KC-390 Авіабудування Авіація Європа ПС Угорщини Світ Сусіди Угорщина