fbpx
Почалося виробництво гармат для танків Challenger 3

Почалося виробництво гармат для танків Challenger 3

Rheinmetall Бронетехніка Велика Британія Європа Модернізація Німеччина Світ Танк Танк Challenger

У Німеччині почалося виробництво нових гармат для оновлених британських танків Challenger 3.

Про це інформує Мілітарний.

Дві нові 120 мм гладкоствольні танкові гармати L55A1 компанії Rheinmetall були запущені у виробництво із значним випередженням графіка, повідомили у королівських збройних силах Великої Британії. Нова 120 мм гармата, розроблена німецькою компанією Rheinmetall, буде вироблятися на заводі компанії Unterluss.

Німецька гармата L55A1 використовуватиметься для модернізації 148 основних бойових танків Challenger 2 (CR2) в нову модифікацію Challenger 3 (CR3) британської армії. Після того, як гармати будуть виготовлені на підприємстві в Німеччині, їх випробують для контролю якості перед поставкою до Великої Британії.

Нова гармата у поєднанні з поліпшеною бронею і новітніми боєприпасами, залишать Challenger в числі найпотужніших основних бойових танків Великої Британії та НАТО в цілому.

У травні  2021 року, стало відомо, що Велика Британія замовила 148 основних танків Challenger 3 для потреб королівської армії.

Виробництво гармат. Фото: Rheinmetall

Танки Challenger 3 це глибока модернізація наявних на озброєнні Challenger 2, що використовуються з 1998 року. Challenger 3 відрізняється новою баштою із цифровими системами та гладкоствольною гарматою калібром 120 мм під боєприпаси НАТО (зараз на них нарізна того ж калібру).

Модернізовані основні танки Challenger 3 будуть оснащені комплексом активного захисту Trophy. Оновлення бойових машин відбуватиметься на заводі Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) у Телфорді, Шропшир.

Контракт створить 200 робочих місць на заводі RBSL, у тому числі 130 інженерів та 70 техніків. Додатково ще 450 нових робочих місць буде забезпечено на підприємствах постачальниках з Уест-Мідлендсу, Глазго, Ньюкасл-апон-Тайн та острову Уайт.

Вартість угоди – 800 млн фунтів стерлінгів, тобто 1,119 млрд доларів США.

Танк Challenger 3

Кожна бойова машина зможе обмінюватися даними та інформацією на полі бою як з іншими танками, так і з ударними гелікоптерами та безпілотними літальними апаратами. Нова версія британського танку Challenger 3 зможе розвивати швидкість до 97 км/год, матиме більший запас ходу та отримає безліч цифрових систем.

Британська армія розраховує отримати перші танки Challenger 3 до 2027 року, останні – до 2030 року.

Rheinmetall Бронетехніка Велика Британія Європа Модернізація Німеччина Світ Танк Танк Challenger