fbpx
Почалися навчання України та Румунії Riverine-2020

Почалися навчання України та Румунії Riverine-2020

Riverine ВМС Румунії ВМС України ДПСУ Дунай Європа Навчання Співпраця Сусіди Україна Флот

В Ізмаїлі, що на Одещині, розпочалося спільне навчання ВМС України та ВМС Румунії Riverine-2020.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на Міноборони України.

Riverine-2020 спрямовані на зміцнення регіональної безпеки та покращення рівня взаємодії та сумісності між ВМС України та Румунії.

Крім корабельно-катерних груп, від українських та румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони ДПСУ та Прикордонної поліції Румунії.

Керівництво навчання ставить за мету максимально ефективно натренувати та підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай.

Військові кораблі та катери під час навчань Навчання Riverine-2018 Фото: ВМС України

Особливістю цьогорічного навчання стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай та навчання з протиповітряної оборони з відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації.

Варто зазначити, що через активні повені та зміну рівня води в Дунаї на різних ділянках цієї річки виявляли вибухонебезпечні предмети ще часів минулих війн. Тому було прийнято рішення залучити до роботи тральні групи.

Крім того, українські та румунські військові моряки разом із прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, контролю за цивільним судноплавством, спостереження за річковою обстановкою та відпрацюють заходи з охорони та оборони місць стоянки тощо.

Інтенсивно тренуватимуться з організації зв’язку та взаємодіятимуть з літаками та вертольотами морської авіації ВМС України. Учасники навчання проведуть пошуково-рятувальну операцію з рятування особового складу та нададуть допомогу аварійному надводному об’єкту, який зазнає лиха.

Riverine ВМС Румунії ВМС України ДПСУ Дунай Європа Навчання Співпраця Сусіди Україна Флот