fbpx
Полковник Півоваренко посмертно нагороджений званням Герой України

Полковник Півоваренко посмертно нагороджений званням Герой України

51 бригада ЗСУ Володимир Зеленський Герой України ЗСУ Іловайськ Російська агресія Указ Президента Україна

Полковник Павло Васильович Півоваренко посмертно нагороджений званням Герой України.

Про це йдеться в Указі Президента України №630/2021.

Загинув Павло Півоваренко на посаді виконуючого обов’язки командира 51-ї окремої механізованої бригади 29 серпня 2014 року під час прориву з оточення під Іловайськом.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ПІВОВАРЕНКУ Павлу Васильовичу — полковнику (посмертно).

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

10 грудня 2021 року», – йдеться в Указі Президента

Офіцер народився 2 вересня 1975 у місті Радомишль Житомирської області в сім’ї військовослужбовця.

Після закінчення школи навчався у суворовському училищі, а після у Харківському гвардійському вищому командному танковому училищі. Вже під час служби у війську закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Командував танковими підрозділами — від взводу до батальйону, був заступником командира 30 окремої механізованої бригади.

На початку російської агресії служив у місті Київ в штабі Оперативного командування.

22 травня був призначений в. о. командира 51 ОМБр після відсторонення Володимира Яцківа з посади командира бригади через брак організації, що призвів до втрат у бою під Волновахою.

В якості командира бригади Павло Півоваренко брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та низки інших населених пунктів.

Указом Президента України № 258/2016 від 17 червня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», полковник Пивоваренко Павло Васильович нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Більше про Героя України можна прочитати на сторінці у Вікіпедії.

51 бригада ЗСУ Володимир Зеленський Герой України ЗСУ Іловайськ Російська агресія Указ Президента Україна