fbpx
Польоти в оточений Маріуполь: начальник ГУР розповів про таємні місії українських Ми-8

Польоти в оточений Маріуполь: начальник ГУР розповів про таємні місії українських Ми-8

Авіація Війна з Росією Втрати ГУР МО Маріуполь Ми-8/17/171

Начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов розповів про таємні місії українських пілотів в блокованому Маріуполі.

Подробиці польотів Кирило Буданов повідомив виданню The War Zone.

За його словами у вильотах брали участь 16 гелікоптерів Ми-8. Вони доставляли захисникам Маріуполя необхідне для продовження опору: зброю, боєприпаси, медикаменти, провіант.

Під час одного з вильотів у Маріуполь доставили підкріплення з 72 бійців “Азова”.

Загалом було 7 таких вильотів. Українські пілоти змогли подолати організовану росіянами систему протиповітряної оборони довкола міста.

Кожен з екіпажів здійснив від 2 до 4 вильотів протягом місії.

2 вертольоти росіянам вдалося збити. Також вони змогли знищити гелікоптер, який вирушив на допомогу збитому екіпажу.

Нагадаємо, 20 травня 2022 Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю з нагоди третьої річниці своєї інавгурації розповів, що багато пілотів, які доставляли їжу в Маріуполь загинули.

Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, що майже неможливо долетіти до “Азовсталі” і привезти їм ліки, харчову продукцію, воду, забрати тіла, поранених. Все це відбувалося. Дуже багато речей відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати. Тому що повітряних коридорів до “Азовсталі” не було через потужне російське розгорнуте ППО“, – розповів Президент.

Засновник полку Азов Андрій Білецький в інтерв’ю Українській правді розповів, що перші 4 місії були абсолютно успішними, а проблеми почалися з 5-го вильоту.

Ні в яких “падіннях чорного яструба”  ніколи американці не дозволяли собі входити на більш ніж сотню кілометрів в глибоко ешелоновану систему ППО при патрулюванні винищувачів ворога в повітрі. Таких операцій ніколи в історії людства не було“, – сказав Білецький.

Точну кількість втрат серед українських пілотів Кирило Буданов не озвучив.

Авіація Війна з Росією Втрати ГУР МО Маріуполь Ми-8/17/171