fbpx
Польща допоможе Фінляндії охороняти кордон з РФ

Польща допоможе Фінляндії охороняти кордон з РФ

Європа Кордон Польща Світ Фінляндія

Польща направить групу військових радників до Фінляндії для допомоги у захисті кордону з Росією.

Про це заявив голова польського Бюро національної безпеки Яцек Сівера.

Відправка польських радників є відповіддю на офіційний запит про підтримку союзників перед обличчям гібридної атаки на фінський кордон.

Ці домовленості було досягнуто під час зустрічі президента Фінляндії Саулі Нііністе з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

За словами Сівера, Польща має намір позитивно відповісти на прохання союзника по НАТО та партнера з ЄС.

Група польських військових радників на місці надаватиме знання щодо безпеки кордону, у тому числі в оперативному плануванні.

Уряд Фінляндії вирішив закрити всі прикордонні переходи на кордоні з Росією на два тижні, повідомив у вівторок, 28 листопада, прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо.

За його словами, мета такого кроку полягає в якомога швидшому встановленні контролю над гібридною діяльністю Росії, яка впливає на Фінляндію. Йдеться про створення Росією штучної кризи з мігрантами.

Фінська влада вирішила закрити східний кордон із РФ. Рішення набуде чинності в четвер о 00:00 і діятиме до 13 грудня. На прикордонних переходах також не можна буде подати заяву про надання притулку.

Перед цим, 22 листопада, фінський уряд вирішив закрити майже всі прикордонні переходи з РФ. Зараз працює лише один КПП – у Лапландії.

Це рішення стало наслідком того, що протягом останнього часу РФ намагалася створити міграційну кризу на фінському кордоні.

Для цього мігранти, які прибували з Близького Сходу, Африки та інших регіонів до Росії, і не мали необхідних документів, направляли до фінського кордону, де вони намагалися потрапити на територію країни.

Європа Кордон Польща Світ Фінляндія