fbpx
Польща готова розмістити більше солдатів США

Польща готова розмістити більше солдатів США

Європа Польща Світ Сусіди США

Віцеміністр національної оборони Войцєх Скуркєвич заявив, що Польща готова розмістити більше солдатів США на своїй території.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зокрема, плановане розширення військового контингенту США в Польщі обговорювали президенти обох країн минулого тижня у Вашингтоні.

Як повідомлялося, Вашингтон виводить частину своїх солдатів з Німеччини, і частина з них може бути перенесена до Польщі.

Віцеголова оборонного відомства нагадав, що вже тепер на території Польщі дислокується близько 6 тисяч американських військових. Торік підписано військові угоди зі США і вони вводяться в дію згідно з графіком. Причому, в справах безпеки Польща не покладається лише на союзницьку допомогу.

Солдати армій США та Польщі

«Польща – член Північноатлантичного альянсу, один з найкращих союзників Сполучених Штатів. Ми виконуємо наше зобов’язання призначати два відсотки ВВП на оборону. Модернізуємо армію, збільшуємо її чисельність, надолужуємо те, чого не зробили наші попередники хоча б у контексті відбудови оборонного потенціалу на схід від Вісли», – сказав віцеміністр Войцєх Скуркєвич.

Як додав віцеголова Міністерства національної оборони, 2015 року в професійній польській армії було 96 тисяч солдатів. Тепер у ній служить 107 тисяч військових. Крім цього, створено Війська територіальної оборони; в їхніх лавах – 26 тисяч добровольців.

Європа Польща Світ Сусіди США