fbpx
Польща купує ракети Hellfire

Польща купує ракети Hellfire

Авіаційне озброєння Авіація Гелікоптери Європа Закупівлі Польща ПТКР Hellfire Світ Сусіди США

Польща замовляє у Сполучених Штатів протитанкові керовані ракети AGM-114 Hellfire для озброєння своїх гелікоптерів.

Угоду на постачання ракет підписали у вівторок, 30 травня.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у своїх соцмережах.

Ракети Hellfire будуть використані для озброєння багатоцільових гелікоптерів AW 149 і ударних AH-64E Apache Guardian, плани на придбання яких Польща оголосила у минулому році.

“Сьогодні ми підписали контракт на поставку ракет Hellfire. Вони будуть використовуватися для озброєння гелікоптерів підтримки AW149 і, зрештою, ударних гелікоптерів AH-64E Apache Guardian”, – написав Блащак у Twitter.

У березні Держдеп США погодив потенційний продаж Польщі цього озброєння.

Варшава звернулася до Вашингтона із запитом на придбання 800 ракет AGM-114R2 Hellfire і чотирьох навчальних ракет M36 Hellfire Captive Air Training Rissiles (CATM).

Продаж також включає технічну підтримку та інші пов’язані з цим елементи матеріально-технічного і програмного забезпечення, запасні частини та логістичну підтримку.

Орієнтовна загальна вартість замовлення становить 150 мільйонів доларів. Поставки ракет розпочнуться в цьому році і триватимуть до 2029 року.

Польща планує використовувати нове озброєння для модернізації збройних сил та розширення своїх можливостей для посилення оборони батьківщини і стримування регіональних загроз.

Ракети AGM-114R2 Hellfire – одні з останніх варіантів сімейства протитанкових керованих ракет Hellfire класу “повітря-земля”. Ракета з лазерним наведенням має дальність ураження цілей до 8 км і оснащена багатоцільовою бойовою частиною для ефективного ураження різних цілей.

Hellfire використовують армії багатьох країн, спочатку ракета була розроблена як протитанкове озброєння, але згодом її можливості розширили для боротьби з іншими типами цілей на полі бою.

Авіаційне озброєння Авіація Гелікоптери Європа Закупівлі Польща ПТКР Hellfire Світ Сусіди США