fbpx
Польща купує сотню БПЛА WIZJER

Польща купує сотню БПЛА WIZJER

Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі Польща Світ Сусіди

Збройні сили Польщі замовили сто вітчизняних дронів WIZJER.

Про це інформує Мілітарний.

У середу, 29 грудня, Міністр національної оборони Польщі, Маріуш Блащак затвердив контракт на постачання безпілотних літальних комплексів міні класу під кодовою назвою WIZJER, повідомили у Міноборони країни.

Угода передбачає постачання 25 комплектів безпілотних літальних апаратів (по чотири дрони у кожному), разом із логістикою та пакетом матеріально-технічного забезпечення для навчання. Загалом, вартість покупки становить 174 мільйони злотих (майже 41 мільйон доларів США).

«Кінець року – напружений час для закупівлі сучасної зброї. Я щойно затвердив контракт на закупівлю дронів для Війська Польського. Безпілотники виробництва польської оборонної промисловості. Безсумнівно, що дрони надзвичайно необхідні та важливі на сучасному полі бою. Кожен, хто стежить за сьогоднішніми конфліктами, усвідомлює, що вони використовуються і є важливою зброєю», – підкреслив міністр національної оборони Маріуш Блащак.

Договір включає опціонне право, яке передбачає придбання комп’ютерної системи теоретичного навчання та системи управління навчанням операторів.

WIZJER

Безпілотні літальні комплекси WIZJER є польськими безпілотниками. Їхня конструкція розроблена Технологічним інститутом Повітряних Сил і буде виготовлена ​​консорціумом, що складається з Польської групи озброєнь (Polska Grupa Zbrojeniowa) разом із Заводами військової авіації в Лодзі та Бидгощі.

Дрони поставлятимуться з електрооптичними системами EO/IR, комплектом наземної станції управління (NSK), наземним терміналом передачі даних (NTD) та портативним відеотерміналом (PTV).

БПЛА WIZJER характеризується низьким рівнемом шуму, тривалістю польоту понад 3 години та дальністю дії до 35 км. Його основні завдання включають спостереження, виявлення, розпізнавання, ідентифікація та фіксація координат об’єкта.

WIZJER злітає автоматично за допомогою композитної пускової установки та здійснює посадковий маневр в автоматичному режимі з використанням парашута та надувної подушки під фюзеляжем.

Загалом за угодою збройні сили Польщі отримають сто безпілотників. Терміни постачання заплановані на 2024-2027 роки.

Нагадуємо, що польський виробник WB Group доставив велику партію баражуючих боєприпасів (ще можна назвати дрони-камікадзе) Warmate одному з неназваних іноземних замовників.

Авіація Балтія БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі Польща Світ Сусіди