fbpx
Польща локалізує виробництво частин фюзеляжу та кабіни F-16V

Польща локалізує виробництво частин фюзеляжу та кабіни F-16V

F-16 Lockheed Martin Авіація НАТО Польща Світ Сусіди

Польща буде виробляти складові багатофункціональних тактичних літаків F-16 на підприємстві PZL Mielec. Виробництво розпочнеться вже в 2022 році.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на defence24.pl

Такі плани озвучив представник компанії Lockheed Martin, яка і є розробником F-16 та яка володіє авіапідприємством Mielec.

Польські робітники збиратимуть задню та середню частини фюзеляжу, елементи кабіни літака. Створені в Польщі елементи транспортуватимуть до США на підприємство Lockheed Martin у Південній Кароліні.

Їх використовуватимуть для будівництва нових F-16V. Замовлення на значну частину компонентів вже є завдяки контрактам американської компанії з Бахрейном, Словаччиною, Болгарією, Марокко та Тайванем.

Локалізація виробництва в Польщі на такому рівні відбувається завдяки рішенню країни закупити літаки 5-го покоління F-35.

Під час нашого більш ніж 20-річного стратегічного партнерства з Польщею ми забезпечили передачу технологій, можливості R&D, довгострокові та стійкі високотехнологічні робочі місця, а також економічні можливості для зростання та експорту, – заявив директор Lockheed Martin в Польщі Роберт Орзиловський.

Включення Польщі до глобального виробничого ланцюжка Lockheed Martin дозволить зберегти 200 і створити ще 60 додаткових робочих місць на заводі PZL Mielec.

F-16V — модифікація для F-16, яка була розроблена через затримку в розробці винищувача п’ятого покоління F-35. Перший політ прототипа відбувся 27 жовтня 2015 року. Модель  обладнана РЛС AN/APG-83 з активною фазовою решіткою і можливістю слідкувати за 20 цілями. Також оновлено обладнання кабіни.

F-16 Lockheed Martin Авіація НАТО Польща Світ Сусіди