fbpx
Польща отримала БТР Rosomak-S для розрахунків ПТРК Spike

Польща отримала БТР Rosomak-S для розрахунків ПТРК Spike

Patria Rosomak Spike Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Польща Світ Сусіди

Збройні сили Польщі отримали бронетранспортери (БТР) Rosomak-S для перевезення розрахунків ПТРК Spike LR.

Про це інформує Мілітарний.

Наприкінці грудня минулого року, компанія Rosomak SA завершила, передачу партії нових колісних БТР Rosomak-S для транспортування протитанкових керованих ракет комплеку Spike та їхніх розрахунків.

Підприємство входить до складу польської холдингової компанія Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

Процес передачі 38 бронетранспортерів розпочався у червні 2021 року. До кінця грудня 2021 року, армії Польщі було передано 15 Rosomak-S в командній та 23 у лінійній версії.

Ще 22 нових БТР будуть поставлені в поточному 2022 році.

Бронетранспортер Rosomak-S

Поставки здійснюються за контрактом, укладеним 14 вересня 2020 року між Інспекцією озброєння Міноборони та компанією Rosomak SA, на загальну кількість 60 бронетранспортерів у цій спеціальній версії.

Вартість контракту становить 105,5 мільйонів польських злотих.

Бронетранспортер перевозить дві переносні пускові установки ПТРК, має також засоби зовнішнього зв’язку. Технічні параметри бронемашини аналогічні базовій версії БТР Rosomak, з урахуванням можливості подолання водних перешкод.

Бронетранспортер Rosomak-S

БТР Rosomak-S позбавлений бойового модуля, він перевозить дві переносні пускові установки ПТРК Spike LR і 8 ракет до них та розрахунки цих протитанкових комплексів.

Машини сімейства Rosomak створювалися для армії Польщі відповідно до контракту грудня 2002 року. За цією угодою фінська компанія мала локалізувати в Польщі виробництво до 690 машин Patria AMV як в версії БМП так і БТР. В 2013 році був підписаний контракт на постачання ще 307 машин Rosomak до кінця 2019 року.

Пуск з Spike LR2

ПТРК Spike-LR виробляється в Польщі по ліцензії із 2004 року. Даний ПТРК може знищувати броньовані цілі на дальності до 4 тисяч метрів.

Patria Rosomak Spike Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Польща Світ Сусіди