fbpx
Польща передала поліції Молдови зброю та боєприпаси

Польща передала поліції Молдови зброю та боєприпаси

Європа Молдова Польща Світ Співпраця Сусіди

Польща передала Молдові велику партію зброї, боєприпасів та обладнання для оснащення поліції.

Підтримку Кишеневу надали на тлі спроб внутрішньої дестабілізації в країні проросійськими силами.

Про це у своїх соцмережах повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

Об’єм переданого вантажу вмістився у шість транспортних літаків: два Hercules і чотири CASA.

“Незалежна і суверенна Молдова, яка протистоїть спробам внутрішньої дестабілізації, потребує нашої підтримки. Саме тому я вирішив передати молдавській поліції величезний вантаж”, – написав міністр у Twitter.

Польський міністр зазначив, що вантаж складається зі зброї, боєприпасів та іншого обладнання від служб, які належать до силових структур країни.

Про конкретні зразки зброї та боєприпасів, які були передані поліції Молдови, польський міністр не повідомив.

Маріуш Камінський лише опублікував кілька фото військово-транспортного літака Hercules повітряних сил Польщі, завантаженого ящиками та обладнанням.

Також 31 травня до Молдови прибула перша партія обладнання від ЄС, наданого Європейським фондом миру (IEP) для молдавських військових. Цей пакет допомоги на суму 7 мільйонів євро охоплює безпілотники, ноутбуки, засоби для знешкодження вибухонебезпечних предметів, ультразвукове обладнання та інше.

До кінця року в рамках цієї допомоги Молдова отримає також машини швидкої допомоги, роботів-саперів, металошукачі, радари, транспортні засоби та медичне обладнання, повідомив міністр оборони країни Анатолій Носатий.

Також Європейський фонд миру виділить 80 мільйонів євро на потреби логістики, зв’язку та IT-обладнання. У рамках цієї допомоги також куплять радіолокаційне обладнання, що розширить можливості моніторингу національного повітряного простору.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель підкреслив, що доставлена партія техніки – лише перший крок ЄС у зміцненні безпеки Молдови.

Європа Молдова Польща Світ Співпраця Сусіди