fbpx
Польща продовжить реформу поліції

Польща продовжить реформу поліції

Європа Польща Реформа Світ Сусіди

Сусідня Польща продовжить реформу поліції.

Про це інформує Мілітарний.

Президент Польщі Анджей Дуда та міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Камінський повідомили про плани продовжити реформу поліції. Повідомляє PolskieRadio.pl.

24 липня у Варшаві відбулося відзначення Свята поліції. Цього дня вшановують роковини створення Державної поліції 1919 року. З цієї нагоди польський очільник надав генеральські звання сімом офіцерам Поліції.

Свято поліції – це щорічна нагода подякувати поліцейським за їхню службу. Президент Анджей Дуда звернув увагу на інтенсивність та додаткові дії поліції, спричинені пандемією коронавірусу.

Він наголосив, що працівники поліції ризикували своїм здоров’ям та життям: «13 тисяч осіб, саме у зв’язку з виконанням службових обов’язків, заразилися коронавірусом. На жаль, 21 з них, і 27 цивільних працівників заплатило життям». Президент подякував за проведену останніми роками реформу поліції, – йдеться у повідомленні.

Про подальші дії в цьому напрямку заявив очільник Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Камінський.

Як він зазначив, необхідно протистояти викликам 21 століття, з якими бориться поліція.

З викликами і загрозами, такими як хоча б кіберзлочинність. Ми мусимо інвестувати в сучасне обладнання, технологію, інфраструктуру. Але, передусім, у людей, наших фахівців. Хочемо розвивати поліційну освіту, хочемо, щоб доступ до офіцерських курсів був доступним, – сказав глава МВСіА.

Нагадуємо, що Польща вирішила збільшити кількість навчальних класів з військовою підготовкою.

Війська територіальної оборони Польщі

У новому навчальному році в Польщі відкриють 20 нових відділень військової підготовки, а також чергові кіберкласи.

Також, у вересні почнеться програма “CYBER.MIL з класом” у 16 школах, які готуватимуть майбутніх фахівців у сфері кібербезпеки. Міністр національної оборони Маріуш Блащак зазначив, що зараз у Польщі понад 440 класів, у яких військової справи навчається майже 11 тисяч учнів.

Європа Польща Реформа Світ Сусіди