fbpx
Польща розгортає нову дивізію поблизу кордонів Білорусі та РФ

Польща розгортає нову дивізію поблизу кордонів Білорусі та РФ

Європа Польща Світ Сусіди

Польща формує нову дивізію, яка діятиме передусім на північному сході країни.

Міністр національної оборони Маріуш Блащак повідомив, що новостворена 1-ша піхотна дивізія Легіонів буде оснащена найсучаснішою технікою, яку має польська армія.

Військове з’єднання, зокрема, отримає південнокорейські та американські основні бойові танки.

«Дивізія буде оснащена сучасною зброєю. Якщо 16-а механізована дивізія буде оснащена передусім танками K2, 18-а дивізія — танками Abrams, то підляська дивізія буде оснащена як K2, так і Abrams.

Важливо максимально використати цю сучасну зброю, що вже надходить до Польщі. Перші екземпляри танків K2 уже на оснащенні Війська Польського. Abrams будуть цього 2023 року», – розповів Блащак.

Крім того, артилерійська бригада, яка входитиме у нову дивізію, отримає 155-мм самохідні артилерійські установки K9 виробництва Південної Кореї і польські САУ Krab та безпілотні повітряні розвідувальні комплекси Gladius, які будуть взаємодіяти з артилерією.

Загалом у складі нового військового з’єднання буде чотири бригади, по чотири батальйони в кожній.

Створення ще однієї дивізії – це частина плану зміцнення польської армії, зокрема шляхом збільшення кількості особового складу.

Наприкінці минулого року Військо Польське налічувало 164 тисячі військових.

Зараз кількість військовослужбовців у польській армії збільшують до 300 тисяч.

Нагадаємо, Польща уклала контракт на суму 3,37 мільярда доларів з корейською компанією Hyundai Rotem на постачання 180 танків K2 протягом 2022-2025 років, 10 з яких Збройні сили Польщі отримали у 2022 році. Разом із бойовими машинами поляки отримають навчальне та матеріально-технічне забезпечення, а також значний запас боєприпасів.

Також у квітні 2022 року міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак підписав контракт на придбання 250 танків M1A2 Abrams SEP V3. Крім того, 4 січня 2023 року Польща уклала контракт на придбання ще 116 танків у версії M1A1 Abrams.

Європа Польща Світ Сусіди