fbpx
Польща шукає заміну своїм БРЕМ

Польща шукає заміну своїм БРЕМ

БРЕМ Бронетехніка Європа Закупівлі Польща Світ Сусіди

Польща шукає заміну своїм БРЕМ (броньованим евакуаційним машинам) WZT-2 та WZT-3M.

Про це пише Defence 24.

Для цього Міністерство оборони Польщі оголосило програму Kajman.

Наразі триває оцінка заявок, поданих потенційними підрядниками для участі в процедурі майбутньої закупівлі.

Після цього польське оборонне відомство буде надсилати запрошення для подання пропозицій від учасників, що відповідають вимогам.

Процедура розпочалась у червні 2020 року  і зараз відомо про подачі двох пропозицій – Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) та Rheinmetall Defense Polska Sp. z o. o. (RDP).

Універсальна інженерна машина Wisent 2

Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH (FFG) пропонує універсальні евакуаційні машини Wisent 2, конфігурацію якої можна змінити на машини технічного забезпечення.

Інша пропозиція – Rheinmetall Defense Polska Sp. z o. o. (RDP) спільно з Rheinmetall Landsysteme GmbH (RLS), пропонує машини Bergepanzer 3 (ARV 3), які вже використовуються у збройних силах Німеччини та Нідерландів.

Ремонтно-евакуаційна машина Bergepanzer 3

Заявки на участь у процедурі приймались до кінця вересня 2020 року, тож процес оцінки триває близько півроку.

Програма Kajman має на меті отримати збройними силами Польщі 29 броньованих ремонтних евакуаційних машин, за основним замовленням, та ще 37 за опціонами.

Термін виконання контракту був озвучений листопад 2035 року.

Потреба у нових броньованих евакуаційних машин у Польщі виникла через переозброєння на танки типу Leopard 2, що мають більшу за радянські зразки вагу. Сьогодні для їх підтримки використовуються, старі німецькі машини Bergepanzer 1, які також заплановано модернізувати.

БРЕМ Бронетехніка Європа Закупівлі Польща Світ Сусіди