fbpx
Польща відправляє 100 військових до Афганістану

Польща відправляє 100 військових до Афганістану

Афганістан Польща Світ Сусіди

Сусідня Польща відправляє сотню своїх військових до Афганістану.

Про це інформує Мілітарний.

Президент Польщі Анджей Дуда 18 серпня, підписав указ про направлення військового контингенту на територію Афганістану для надання допомоги у евакуації громадян з країни, пише польський веб-портал Onet.pl.

Передбачається в період з 18 серпня по 16 вересня направити до Афганістану загалом до 100 польських військових.

У місію польського контингенту входитимуть бійці спеціального підрозділу GROM, військові медики, які мають надавати допомогу хворим та пораненим в аеропорту Кабула, та льотчики.

Як повідомлено, НАТО та Сполучені Штати просили Польщу про допомогу в евакуації людей з Афганістану.

На підставі рішення президента військову місію підготував Генеральний штаб Збройних сил Польщі спільно з Оперативним командуванням Збройних сил.

Підрозділ GROM – Jednostka Wojskowa GROM (військова частина GROM). Дислокується у Варшаві та Гдині.

Підрозділ GROM був створений в 1990 році у складі Міністерства внутрішніх справ Польщі. Він створювався з декількох підрозділів спеціального призначення диверсійної та контртерористичної спрямованості, що існували раніше.

Головною його задачею були антитерористичні операції, звільнення заручників, в тому числі й закордоном.Однією з перших закордонних операцій GROM  стала «операція Міст» – забезпечення безпеки еміграції євреїв з території Польщі до Ізраїлю.

У 1999 році GROM був переданий у підпорядкування Міністерству оборони. GROM в ієрархії польських ССО займає те ж саме місце що й  підрозділ «Дельта» у силах спеціальних операцій США.

Докладніше про Спеціальні війська польської армії, можна ознайомитися у матеріалі Marinerа на Мілітарному.

Афганістан Польща Світ Сусіди