fbpx
Польща випробувала триступиневу науково-дослідну ракету

Польща випробувала триступиневу науково-дослідну ракету

Випробування Європа Космос Польща Ракетобудування Світ Сусіди

Польща випробувала власну триступиневу науково-дослідну ракету.

Про це інформує Мілітарний.

У Польщі, Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 1 SA – керівник консорціуму, який розробляє триступиневу науково-дослідну ракету, провів успішні випробування першої ракети. Про це повідомила на своїй сторінці у Twitter компанія Polska Grupa Zbrojeniowa.

Завдяки випробуванню була отримана необхідна інформація про політ ракети, а також роботу її окремих підсистем. В результаті проведених досліджень і аналізів були виділені елементи, які не потребують подальшого доопрацювання.

Робота над створенням ракети почалася у 2020 році.

Основною метою проекту є розробка і будівництво триступеневої багаторазової суборбітальної ракети-носія і, як наслідок, демонстраційний політ над лінією Карман на висоту 100 км з корисним навантаженням до 40 кг.

Фахівці, задіяні в реалізації проекту, в даний час продовжують роботу над подальшими завданнями, пов’язаними з оптимізацією конструкцій і систем. В результаті на початок осені заплановано подальші випробування 105-мм випробувальної ракети, яким передуватимуть запуски гібридних ракет для перевірки демонстраторів і локаторів системи відновлення.

Проект реалізується за ініціативи співфінансування Європейським фондом регіонального розвитку в рамках Оперативної програми інтелектуального розвитку на 2014-2020 роки на основі конкурсу Національного центру досліджень і розробок.

Відзначимо, що у 2019 році Польська приватна оборонна компанія WB Electronics мала намір спільно з Україною реалізувати проект по створенню ЗРК середнього радіусу дії.

Про це під час науково-практичної конференції присвяченій проблематиці ППО Польщі розповів представник промислової групи Роман Мушал.

Лінійка авіаційних ракет Р-27. Фото: Defense Express

За його словами, в основі проекту має бути ракета створена на базі технологій авіаційної Р-27, яка серійно виготовляється в Україні.

Промисловець розказав, що вже створено більшість необхідних елементів – двигун, паливо, головка самонаведення (активні, пасивні та тепловізійні елементи). За його прогнозами, час необхідний для розгортання виробництва в Польщі складає приблизно три роки.

Випробування Європа Космос Польща Ракетобудування Світ Сусіди