fbpx
Польща завершила переговори про придбання Javelin

Польща завершила переговори про придбання Javelin

Javelin Європа Закупівлі Польща ПТРК Сусіди

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак поінформував, що Польща завершила переговори в справі придбання пускових установок та ракет Javelin для польської армії.

Про це пише Польське радіо.

Як повідомив міністр у Twitter, планується придбати 60 пускових установок і 180 протитанкових ракет. Незабаром відбудеться підписання договору. Зброю мають отримати Війська територіальної оборони.

Міністр Маріуш Блащак підкреслив, що нове обладнання посилить здатність Війська польського знищувати бронетанкову зброю. Очільник оборонного відомства заявив про плани придбати в майбутньому більше ракетних комплексів Javelin.

За його словами, польська оборонна промисловість працює над створенням власних легких протитанкових снарядів, цього стосується програма «Пустельник».

Пуск з ПТРК Javelin

У березні цього року на продаж Польщі до 79 пускових установок і 180 ракет Javelin, а також супровідного обладнання та підготовки на суму до 100 мільйонів доларів погодився Державний департамент США. Продаж має відбутися в межах програми FMS (Foreign Military Sales), тобто продажу союзникам зброї, яку використовує американська армія.

За даними американського агентства оборонної співпраці DSCA, невідомі жодні офсетні пропозиції можливого договору, це питання мало б бути обговорене з американською стороною – консорціумом Javelin, який створили корпорації Raytheon і Lockheed Martin.

Javelin Європа Закупівлі Польща ПТРК Сусіди