fbpx
Польща збудує 5 метровий паркан на кордоні з Білоруссю

Польща збудує 5 метровий паркан на кордоні з Білоруссю

Білорусь Кордон Польща Світ Сусіди

Польща побудує п’ятиметровий сталевий паркан із колючим дротом та електронними пристроями протяжністю 127 км на відрізку кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського.

Постійний паркан на польсько-білоруському кордоні планують спорудити за шість місяців.

Вже набув чинності закон про створення захисної споруди на державному кордоні Польщі з Білоруссю.

Міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Камінський заявив, що це – стратегічний захід з точки зору державної безпеки.

Концепція майбутнього паркану

За його словами, паркан є відповіддю на гібридні дії режиму Лукашенки.

«Ми маємо справу з елементом гібридної війни. Білоруський режим з політичних причин, щоб дестабілізувати ситуацію в Польщі, в Європейському Союзі, рішився створити штучний міграційний рух на територію нашої країни», – сказав Маріуш Камінський.

Система забезпечень складатимуться з кількох смуг. Першою з них буде 5-метрова споруда, закінчена колючим дротом. Як розповів уповноважений у справах огорожі, інженер Марек Ходкєвич, головним елементом буде сталь.

Табір мігрантів та білоруські силовики

На паркані й навколо нього будуть системи виявлення людей. Заступниця коменданта Прикордонної служби Віолєта Ґожковська сказала, що йдеться про детекційний кабель, який сигналізуватиме всі спроби порушення кордону, і камери відеоспостереження з функцією виявлення руху.

Паркан на 187-кілометровій ділянці кордону з Білоруссю має бути готовим до середини 2022 року.

Міністр оборони Польщі також повідомив, що білоруси будують спеціальну інфраструктуру, щоб «виштовхнути» мігрантів до Польщі, до прикладу він продемонстрував пішохідні містки, які ведуть людей до болотистих місцевостей.

Фотографія від міністра оборони Польщі з нібито інфраструктурою для мігрантів

Нагадаємо, польське оборонне відомство повідомило, що 4 листопада білоруський військовий намагався вистрелити із сигнального пістолета у напрямку польських військових. Однак зброя не вистрелила.

Білорусь Кордон Польща Світ Сусіди