fbpx
Польська компанія виготовлятиме системи керування вогнем для південнокорейських гаубиць К9

Польська компанія виготовлятиме системи керування вогнем для південнокорейських гаубиць К9

K9 Thunder Артилерія Європа Південна Корея (Республіка Корея) Польща Світ Сусіди

Польська компанія WB Electronics уклала угоду з південнокорейською компанією Hanwha Defence на поставку автоматизовані системи керування вогнем TOPAZ для самохідних гаубиць K9.

Про це повідомляє видання Defence 24.

Зазначають, що інформацію про угоду надала WB Group у формі поточного звіту ESPI через свою присутність на ринку капіталу.  Угоду було укладено 7 вересня, вартість контракту складає 139,5 млн доларів США.

Такий договір укладено в рамках запланованої реалізації компанією Hanwha Defence контракту на поставку самохідних гаубиць K9 для польського війська у 2022 – 2026 роках. Компанія WB Electronics буде виступати субпідрядником за цим контрактом.

Договір про співпрацю набув чинності від моменту його укладання та діятиме до закінчення всього гарантійного періоду. Це 36 місяців з моменту отримання озброєння.

Очікується, що всі поставки WB Electronics будуть здійснені до першого кварталу 2026 року.

Польськими системами автоматизованого керування вогнем TOPAZ будуть оснащені замовлені на першому етапі гаубиці К9А1. На наступному етапі південнокорейські гаубиці отримають інерціальні системи навігації, ідентичні системам, які використовуються в САУ Krab.

Нагадаємо, в липні 2022 року Польща підписала угоду з корейською компанією Hanwha Defense про закупівлю до 672 САУ K9A1 і K9PL.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак затвердив контракт на закупівлю 1000 танків К2 та 672 гаубиці К9, 27 липня 2022. Польща. Фото: Міноборони Польщі

Загальна вартість поставки цих гаубиць з навчально-матеріальним комплексом і  боєприпасами становитиме 2,4 млрд доларів.

Перші 24 гаубиці мають бути доставлені з Південної Кореї у 2022 році та передані 11-му артилерійському полку у Венгожево.

K9 Thunder Артилерія Європа Південна Корея (Республіка Корея) Польща Світ Сусіди