fbpx
Польські корабели беруть участь у будівництві нових тральщиків для Бельгії та Нідерландів

Польські корабели беруть участь у будівництві нових тральщиків для Бельгії та Нідерландів

ВМС Бельгії Європа Королівські ВМС Нідерланів Нідерланди Польща Світ Суднобудування Флот

Польські корабели беруть участь у будівництві нових тральщиків для Бельгії та Нідерландів.

Про це інформує Мілітарний.

Naval News повідомляє, що 19 липня 2021 року, на верфі Crist у місті Гдиня в Польщі, відбулася церемонія різання сталі для програми під назвою MCM з будівництва нових тральщиків для ВМС Бельгії та Королівських ВМС Нідерландів.

Перший сталевий лист був розрізаний для першого тральщик в серії, призначеного для бельгійського флоту.

Польська верфь Gdynia CRIST SA вироблятиме напівфабрикати для виготовлення секцій на замовлення французької верфі Chantiers Piriou в місті Конкарно, яка є субпідрядником у проекті та займається власне будівництвом суден.

Це програма модернізації морських протимінних сил Бельгії та Нідерландів, очолювана Брюсселем за двосторонньою угодою.

За результатами тендеру 15 березня 2019 року компанія Belgium Naval & Robotics, створена Naval Group та ECA Group, уклала контракт з бельгійським Міністерством оборони на 12 протимінних суден для обох флотів, по шість для кожного.

Перший тральщик передадуть бельгійським ВМС у 2024 році, а голландський флот отримає аналогічний корабель в 2025 році.

За останніми даними, водотоннажність тральщиків складе 2500 тонн, довжина корпусу – 82 метри, екіпаж – 30 осіб (можливе розміщення ще 33 осіб додаткового персоналу). Озброєння – 40-мм гармата і 12,7-мм дистанційно керовані бойові модулі.

Нагадуємо, що ВМС Німеччини замовляють нові розвідувальні кораблі класу 424 AGI. Федеральне бюро обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки Бундесверу (BAAINBw) 23 червня 2021 року підписало контракт з суднобудівною компанією Lürssen Werft GmbH на проектування та будівництво трьох розвідувальних кораблів класу 424 AGI.

Ці судна повинні замінити розвідувальні кораблі попереднього покоління класу Oste: Oker, Alster та, Oste, побудовані у другій половині 1980-х років.

Перший новий розвідувальний корабель планується ввести в стрій у 2027 році.

ВМС Бельгії Європа Королівські ВМС Нідерланів Нідерланди Польща Світ Суднобудування Флот