fbpx
Польський стартап DefendEye розробляє автономний дрон з ШІ та дерев’яним корпусом

Польський стартап DefendEye розробляє автономний дрон з ШІ та дерев’яним корпусом

БпА (Безпілотні апарати) Європа ОПК Польща Сусіди

Польський стартап DefendEye розробляє повністю автономний дрон, який не потребує налаштувань та зовнішнього пілота.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Дрон розробляється для застосування у рятувальних операцій, під час бойових дій та для цивільного застосування, зокрема для моніторингу господарчих угідь.

Безпілотник не має пульта керування, а все управління здійснюється за допомогою вбудованого штучного інтелекту. Повідомляється, що вбудований у дрон ШІ може ідентифікувати людей та різні об’єкти з висоти до 100 метрів.

Після визначення місцезнаходження людини дрон може автоматично слідувати за нею і надавати дані в режимі реального часу.

Стартап впевнений, що впровадження повністю автономних дронів, здатних виконувати завдання самостійно і без налаштування, відкриває нові можливості, дозволяючи виконувати швидше, ефективніше і безпечніше.

Управління перспективним виробом не потребує наявності спеціальних навичок, він може самостійно злітати, сканувати місцевість, ідентифікувати та відстежувати людей, а потім безпечно приземлятися.

Запуск відбувається зі спеціальної труби, яка може переноситися у рюкзаку, щобільше, пускова установка може без проблем встановлюватися й закріплюватися на різних об’єктах.

Пускова установка має сенсори, які фіксують рух людини у радіусі 20-50 метрів й дають дрону команду на пуск з подальшою автономною роботою.

Стартап повідомляє, що дрон має низьку вартість й при цьому оснащений великою кількістю передових технологій й важить всього 250 грамів завдяки дерев’яному корпусу.

«Ми переконані, що наше рішення зробить революцію на ринку безпілотників. Його повна автономність, включаючи зліт, пропонує широкий спектр застосувань і, що найважливіше, усуває необхідність багатогодинного навчання або залучення кваліфікованих пілотів», – коментує Джеймс Бухейм, співзасновник і генеральний директор DefendEye.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що польська компанія WB Group провела випробування нової кумулятивної боєголовки для БПЛА камікадзе Warmate.

БпА (Безпілотні апарати) Європа ОПК Польща Сусіди