fbpx
Польський суд повернув Україні 26 БМП-1

Польський суд повернув Україні 26 БМП-1

БМП-1 Бронетехніка Закупівлі Польща Суд Сусіди Україна Укрспецекспорт

Польський суд повернув Україні 26 бойові машини піхоти БМП-1, які компанія Wtorplast відмовлялась передати нашій державі, хоча кошти за них були сплачені.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Причина чому польська компанія відмовлялась їх передати – наміри переглянути умови контракту в сторону збільшення вартості угоди для нашої країни.

Тому державна компанія «Укрспецекспорт» була вимушена звернутися до польських судів аби відсудити техніку, за яку вже були переведені кошти.

Сам контракт було підписано у 2016-у році та внесено аванс у розмірі майже 9 млн доларів США за понад 50 бойових машин піхоти БМП-1, але було поставлено близько 20 одиниць.

БМП-1 підготовлені для транспортування в одну з частин ЗСУ

Загалом же контрактом передбачалось поставка 93-х бойових машин піхоти БМП-1 на загальну суму 15 345 000 доларів США.

Передбачалось здійснити постачання всіх БМП-1 до 2018-го року, але цього не було зроблено й досі.

Зараз відбувається процес вилучення бойових машин зі стоянки у польської фірми з їх подальшим транспортуванням до України.

Загалом це 26 БМП-1, які польський суд повернув Україні.

Відео:

БМП-1 (Бойова машина піхоти-1) – бойова броньована плаваюча гусенична машина, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності та захищеності на полі бою і спільних дій з танками в бою.

Машина оснащена 73-мм гладкоствольною гарматою 2А28 “Грім” і спареним з нею 7,62-мм кулеметом ПКТ. Наведення здійснюється електричними приводами.

Для стрільби по цілях можуть використовуватися активно-реактивні кумулятивні і уламкові снаряди. Гармата може вести вогонь з скорострільністю 8-10 пострілів на хвилину, прицільна дальність стрільби якої складає 1300 м.

Вертикальний кут обстрілу основним озброєнням складає від -4 до +30 градусів. На даху башти встановлено висувна пускова установка ПТКР 9М14М «Малютка» з ручним управлінням.

Боєкомплект:

  • 73-мм гармати – 40 пострілів,
  • для ПТКР 9М14М – 4 протитанкові ракети
  • для 7,62 мм кулемета – 1000 патронів

У бойовій укладці машини може бути переносний зенітний ракетний комплекс типу “Стріла-2” з двома ракетами або ручний протитанковий гранатомет РПГ-7 з 5 гранатами, 10 ручних гранат Ф-1, сигнальний пістолет.

БМП-1 Бронетехніка Закупівлі Польща Суд Сусіди Україна Укрспецекспорт