fbpx
Помер заступник командира УДА Андрій Гергерт

Помер заступник командира УДА Андрій Гергерт

Втрати Добровольці Правий сектор УДА Україна

Заступник командувача Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону «Аратта» Андрій Гергерт (Червень) помер після тривалої хвороби.

Про це повідомив батальйон «Аратта».

Андрій Гергерт довгий час боровся з важкою хворобою. Йому поставили діагноз – рак шлунку. Помер він у Відні, де лікувався.

«Українська земля втратила великого сина, відважного воїна, відданого батька та люблячого чоловіка. Небесний батальйон доповнив ще один Герой України, який віддано захищав незалежність Батьківщини. Просимо всіх молитвою згадати Комбата, який довгий час боровся ще й з особистим ворогом – важкою хворобою», – йдеться у дописі.

Андрій Гергерт народився у місті Миколаїв на Львівщині. Брав участь у Революції гідності, під час якої познайомився із Дмитром Ярошем.

Дмитро Ярош та Андрій Гергерт. Фото з відкритих джерел

На фронті з березня 2014 року. Був заступником командира 2-го запасного батальйону. Став командиром 8-ї окремої роти, яка згодом збільшилася до батальйону.

У 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У комбата залишилося четверо дітей.

Втрати Добровольці Правий сектор УДА Україна