fbpx
Попереджено вивезення у Росію комплектуючих до Мі-24

Попереджено вивезення у Росію комплектуючих до Мі-24

Затримання Контрабанда Кордон Росія СБУ Україна

Попереджено вивезення у Росію комплектуючих до гелікоптерів Мі-24.

Про це інформує Мілітарний.

Пресслужба СБУ повідомляє, що співробітники Головного управління внутрішньої безпеки заблокували канал нелегального переміщення за кордон товарів, що підлягають державному експортному контролю. Зловмисники намагалися переправити в Росію комплектуючі до бойової авіації.

Співробітники спецслужби затримали контрабандистів на території Харківської області за декілька метрів від державного кордону.

Під час затримання у зловмисників виявлено запасні частини до ударного вертольота Мі-24.

Вилучені матеріали направлено на експертизу.

Повідомляється, що у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору контрабандного каналу та обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття і блокування протиправної діяльності Головне управління внутрішньоі безпеки СБУ спільно з Управлінням СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Нагадуємо, що контррозвідка СБУ ліквідувала схему залучення українців на об’єкти ОПК окупанта.

Процес будівництва протидиверсійного катеру ВМФ Росії

Оперативники СБУ встановили, що українські фахівці суднобудівельної галузі залучались до робіт у межах замовлень Міністерства оборони та Прикордонних сил Федеральної Служби безпеки РФ.

До «схеми» був залучений колишній працівник одного з конструкторських бюро, що нині входить до ДК «Укроборонпром».

Затримання Контрабанда Кордон Росія СБУ Україна