fbpx
Порошенко передав військовим тисячі дронів та засоби РЕБ

Порошенко передав військовим тисячі дронів та засоби РЕБ

БпА (Безпілотні апарати) Порошенко РЕБ Україна

Петро Порошенко передав українським Силам оборони три тисячі розвідувальних та ударних дронів, а також комплекси радіоелектронної боротьби.

Новина оприлюднена на сторінці нардепа.

«Фонд Порошенка» зібрав для українських військових партію із 3140 безпілотників: FPV-дрони «Мольфар» у 8- та 10-дюймовій конфігурації, а також розвідувальні безпілотники Mavic 3 з денною та нічною тепловізійною оптикою.

«Ми повинні допомагати нашим воїнам зупиняти ворога, щоб вони нищили росіян на підході до наших бліндажів та окопів. Нищили вдень і вночі. Нищили скидами з «Мавіків». Нищили артилерійським вогнем, що наведений за допомогою аеророзвідки», — зазначив Порошенко.

Окрім засобів розвідки та ураження він також передав 50 багатодіапазонних станцій РЕБ, які мають забезпечити захист навколо себе від ворожих FPV-дронів.

Розроблені українською компанією Unwave, станції «Шатро 50-1М» призначені для формування «купола» з радіочастотних перешкод радіусом 100-250 метрів навколо себе.

Ккомплекси РЕБ «ШАТРО 50-1М». Фото: фонд «Петра Порошенка»

Нагадаємо, що кількома тижнями раніше Порошенко передав українським військовим три комплекси «Ай-Петрі», що призначені для протидії ворожим безпілотникам та засобам радіотехнічної розвідки.

Комплекс складається зі станції радіоелектронної боротьби, сучасної радіолокаційної станції та антидронового пристрою. Крім того, до нього входять пікапи, командно-штабна машина на шасі вантажівки, засоби захищеного зв’язку та джерело автономного живлення.

«“Ай-Пeтрі” на десятки кілометрів лінії боєзіткнення захищає наші підрозділи від російської гидоти — “Орланів”, “Cуперкамів”, “Ланцетів”, “Мавіків” і навіть від FPV-дронів», – розповів народний депутат.

Комплекси “Ай-Петрі”. Вересень 2024. Україна. Фото: Петро Порошенко

Як відомо, у листопаді торік Порошенко інвестував власні кошти у розробку новітньої системи протидії технічним розвідкам «Ай-Петрі». Сума інвестицій сягнула 200 млн гривень.

Комплекс постійно проходить удосконалення для поліпшення його ефективності за досвідом використання на передовій.

Нагадаємо також, що раніше нардеп замовив для інженерних підрозділів ЗСУ кілька десятків екскаваторів української компанії TDC.

БпА (Безпілотні апарати) Порошенко РЕБ Україна