fbpx
Пост НГШ-Головнокомандувача ЗСУ розділять 27 березня

Пост НГШ-Головнокомандувача ЗСУ розділять 27 березня

Верховна Рада Генеральний штаб Головнокомандувач ЗСУ Начальник Генерального штабу Реформа

Військову посаду Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України розділять 27 березня 2020 року.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Таке рішення підтримали 292 народних депутата, проголосувавши у другому читання і в цілому законопроект №3015 “Про внесення змін до розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” закону “Про національну безпеку України” про набуття чинності положень про Головнокомандувача Збройних сил України, Генеральний штаб Збройних сил України, видів і окремих родів військ (сил)”.

Зараз пост Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України обіймає генерал-полковник Руслан Хомчак, який замінив на цій посаді генерала армії України Віктора Муженка.

Генерал-полковник Руслан Хомчак

Раніше планувалось, що законопроект прийнятий 21 червня 2018 року вступить у дію з 1 січня 2021 року, але народні обранці пришвидшили процес приведення посад вищого командування Збройних Сил України НГШ-Головнокомандувача ЗСУ до структури аналогічній в країнах НАТО, відповідно до цього зміни набудуть чинності 27 березня 2020 року.

Відповідно цього дня ми дізнаємось, хто очолить одну з нових посад.

Перебудова структури війська спрямована на досягнення чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління за принципами країн НАТО.

Раніше на виконання спільних Директив Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України у структурі ЗСУ створено нові командування та призначені їх командувачі.

Так було створено:

 

Верховна Рада Генеральний штаб Головнокомандувач ЗСУ Начальник Генерального штабу Реформа