fbpx
Посвідчення УБД хочуть інтегрувати в додаток «ДІЯ»

Посвідчення УБД хочуть інтегрувати в додаток «ДІЯ»

Ветерани Кібербезпека Міністерство у справах ветеранів Україна

Посвідчення УБД (учасника бойових дій) хочуть інтегрувати в портал державних послуг і мобільний додаток «ДІЯ».

Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

Там же буде реалізовано електронний кабінет ветерана.

Створення особистого кабінету дасть можливість ветеранам отримати довідкову інформацію стосовно пільг, які вони отримують відповідно до своєї пільгової категорії.

Крім того, в онлайн режимі можна буде отримати інформацію про вже отримані пільгові послуги.

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що інтеграція ряду сервісів «Е-ветеран» до загальнодержавної цифрової платформи сприятиме реалізації державної політики в напрямку цифрової   трансформації та пришвидшить вирішення значної частини проблем ветеранів, які уповільнюють існуючі бюрократичні механізми.

Додаток «Дія»

Ці питання були обговорені на зустрічі Юлії Лапутіної з генеральним директором компанії «Kitsoft» Олександром Єфремовим, яка є основним розробником Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Міністерка, підкреслила, що сьогодні важливо не лише завершити розробку ЄДРВВ, а й запустити його в практичну експлуатацію з урахуванням усіх вимог захисту персональних даних ветеранів.

В свою чергу Олександр Єфремов, розповів, що згідно з затвердженим технічним планом вже завершено перший етап розробки реєстру. Він також додав, що розуміє важливість впровадження проєкту і запевнив, що зазначені терміни будуть дотримані.

Сторони також обговорили відповідність політики держави в напрямку цифрової трансформації. Впровадження ветеранських сервісів здійснюватиметься в рамках підходів «Єдиного вікна».

Портал державних послуг і мобільний додаток «ДІЯ» (від «Держава і я») український e-сервіс державних послуг, що розробляється Міністерством цифрової трансформації України для зручності користування державними послугами в рамках проєкту «держава в смартфоні».

На порталі доступні 50 державних послуг та основні документи – паспорт, водійське посвідчення, технічний паспорт на транспортний засіб, тощо.

Ветерани Кібербезпека Міністерство у справах ветеранів Україна