fbpx
«Повернись живим» і Ciklum розгортають навчально-тренувальні комплекси з тактичної медицини 

«Повернись живим» і Ciklum розгортають навчально-тренувальні комплекси з тактичної медицини 

Війна з Росією Волонтери Медицина Повернись живим Україна

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та ІТ-компанія Ciklum збирають кошти на мобільні навчально-тренувальні комплекси з тактичної медицини, які допоможуть рятувати життя українських воїнів.

Проєкт має назву «Тримаю!», у його рамках планують зібрати 20 800 000 гривень. Із них 6 860 000 уже переказала команда Ciklum. 

«Ми раді долучитися до такого важливого проєкту, адже люди — це найбільша цінність як у бізнесі, так і в Збройних силах. Вміння надати першу допомогу є критично важливим в умовах бойових дій, тож ми покладаємо великі сподівання на навчально-тренувальні комплекси», — говорить фінансовий директор Ciklum Андрій Оксенюк.

Спільно з партнером фонд планує розгорнути 8 мобільних навчально-тренувальних комплексів із тактичної медицини на опорних полігонах на півночі, півдні, сході та заході України. Кожен із них мають повністю забезпечити  обладнанням, розхідними матеріалами та спеціалізованим майном. 

Вартість одного такого центру сягне від 1,6 — до 6 мільйонів гривень, залежно від кількості навчальних класів та навантаження полігону. Для кожного класу «Повернись живим» закуповує: 

  • намет, систему живлення та обігріву;
  • оснащення (проєктор, екран, стільці тощо);
  • симуляційне обладнання, включаючи тренувальні манекени;
  • розхідні матеріали для навчання (турнікети, бандажі, шини тощо);
  • укладки тренувальні (базовий набір інструктора для занять із курсу ТССС ASM). 

«Повернись живим» фахово підготує 96 інструкторів навчально-тренувальних комплексів за єдиним затвердженим стандартом, а потім вони зможуть протягом року навчити домедичної допомоги за рівнем TCCC ASM приблизно 200 тисяч військових.

«Після повномасштабного вторгнення росії Сили оборони України виросли у рази. Більшість мобілізованих не мають знань із такмеду, їх треба вчити з нуля. А війську бракує для цього кваліфікованих інструкторів, оскільки вони або на фронті, або перевантажені. Проєкт «Тримаю!» підготує фахових інструкторів із такмеду і тренуватиме самих армійців. 

Також важливо, що ми допомагаємо впроваджувати в армії єдиний стандарт підготовки. Tactical Combat Casualty Care або ТССС визнаний пріоритетним командуванням Збройних сил», – говорить Людмила Паутець, керівниця інструкторського напряму з такмеду в «Повернись живим». 

Контролюватиме якість навчання у новостворених навчально-тренувальних комплексах Українська військово-медична академія спільно з інструкторами фонду. 

Війна з Росією Волонтери Медицина Повернись живим Україна