fbpx
«Повернись живим» оголосив набір серед ветеранів у програму «СпортАмбасадори»

«Повернись живим» оголосив набір серед ветеранів у програму «СпортАмбасадори»

Ветерани Волонтери Повернись живим Україна

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» оголосив набір у програму «СпортАмбасадори» серед ветеранів.

Про це повідомили у соцмережах благодійної організації.

Ця програма сприятиме відновленню та соціальній інтеграції ветеранів і ветеранок через спорт. Для цього залучатимуть спортивних амбасадорів.

У програму «СпортАмбасадори» відберуть 20 активних та вмотивованих ветеранів, які захищали Україну з 2014 року й отримали видимі або невидимі травми/поранення. Це люди зі спортивним досвідом й готовністю спробувати нові адаптивні види спорту.

Всі зацікавлені можуть заповнити анкету на сайті проєкту.

Потрібні амбітні та дієві лідери. Спортивний амбасадор — це енергійна особистість, яка:

  • попри обставини власного життя, прагне до розвитку та підсилення ветеранської спільноти;
  • займається різними видами спорту, зокрема, адаптивними;
  • пройшла спортивну реабілітацію та долучається до різних спортивних заходів, не лише ветеранських;
  • може вільно спілкуватися з аудиторією, готова до ведення публічної діяльності та хоче бути впізнаваною;
  • відкрита новому та здатна навчатись.

Такі люди отримають можливість стати лідерами, представниками ветеранського спорту у своїй спільноті, щоб допомагати побратимам адаптуватися до нової реальності.

Амбасадори власним прикладом повинні заохочувати ветеранів займатися спортом, досягати поставлених цілей та адаптуватися до нових реалій.

“Після перемоги України над РФ, величезна кількість ветеранів потребуватимуть відновлення та соціальної інтеграції. Тому важливо вже зараз робити все можливе, щоб вони мали для цього можливості. Спорт — це найкращий інструмент реабілітації, відновлення та реінтеграції. Ми прагнемо створити такі умови, щоб більше ветеранів та ветеранок знайшли своє місце у мирному житті й змогли розвивати свій особистий потенціал без прив’язки до війни, розбудовуючи спільноту для тих ветеранів, що повертатимуться пізніше”, – говорить керівник ветеранського відділу фонду «Повернись живим» Тарас Ковалик.

Набір у програму “СпортАмбасадори” триватиме з 22 травня по 18 червня.

Програма складатиметься із 8 етапів. Перші два призначені для відбору учасників програми, наступні — це навчання. Воно триватиме у липні-вересні та складатиметься з 5 тренінгів тривалістю 3-4 дні, а також одного онлайн-курсу.

Спортивні амбасадори отримають навички лідерства, менторства, ораторського мистецтва, адаптивної спортивної підготовки та психологічної підтримки, а також можливість спілкуватися зі своїми громадами через освітні та практичні адаптивні спортивні заходи.

Ветерани Волонтери Повернись живим Україна