fbpx
«Повернись живим» придбав 6 мобільних ремонтних станцій для обслуговування авто

«Повернись живим» придбав 6 мобільних ремонтних станцій для обслуговування авто

Автотехніка Вантажівка Війна з Росією Волонтери Закупівлі Повернись живим Ремонт/обслуговування техніки Україна

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» придбав шість сучасних мобільних станцій для ремонту американських позашляховиків HMMWW, які використовують Збройні Сили України.

Про це повідомили на офіційній сторінці фонду у Facebook.

Вартість реалізації цього проєкту склала 2,148 мільйона євро.

Вони значно збільшать можливості та потенціал тих, хто дає друге життя Humvee та іншій західній броне- і автотехніці.

У Фонді наголошують, що це готове комплексне рішення, завдяки якому ремонт та обслуговування американських військових позашляховиків можна буде проводити неполік фронту за лічені години, закриваючи потреби кількох підрозділів

Передані у січні 2021 року для Сухопутних військ ЗСУ броньовані позашляховики HMMWV Фото: Посольство США в Україні

Ці ремонтні станції  на шасі IVECO, дозволять не знімаючи надовго з бойового рубежа, обслуговувати таку потрібну українським воїнам техніку. Вантажівки містять усе необхідне для цієї роботи: інструменти, обладнання та комфортне робоче місце для екіпажу.

Нині до України прибувають десятки й сотні нових бронемашин та автівок від союзників, як стверджують у благодійному фонді, саме ці станції дозволять продовжити їхній ресурс та період експлуатації.

“Вже скоро пересувні ремонтні станції будуть в Україні. І результат даного проєкту відчують на собі українські захисники”, – зазначили у фонді.

У «Повернись живим» пояснили, що зараз ремонтом таких військових автомобілів займається одна невелика команда професіоналів. Але інколи для усунення серйозних несправностей машини доводиться тягнути сотні кілометрів до місця, де є всі умови та інструменти.

“Це величезна витрата ресурсу, пального та, найважливіше, часу, якого зараз не вистачає, адже без готової до бою машини під загрозою не тільки успішне виконання бойового завдання, а й життя наших захисників”, – зазначили в фонді.

Нові мобільні ремонтні станції допоможуть закривати потреби у відновленні пошкоджених чи зламаних позашляховиків.

Нагадуємо, що «Повернись живим» нещодавно придбав 100 нових пікапів для Збройних Сил України.

Автотехніка Вантажівка Війна з Росією Волонтери Закупівлі Повернись живим Ремонт/обслуговування техніки Україна