fbpx
Повітряні сили США отримають нові тактичні пошуково-рятувальні машини

Повітряні сили США отримають нові тактичні пошуково-рятувальні машини

Автотехніка Закупівлі ПС США Світ США

Міністерство оборони США оголосило, що укладено контракт на виробництво та поставку тактичних пошуково-рятувальних машин які використовуватимуться під час рятувальних операцій.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Defence 24.

Компанія BC Customs LLC, що розташована у місті Клірфілд, штат Юта, отримала контракт вартістю 70 мільйонів доларів США. На виробництво та поставку неназваної кількості тактичних пошуково-рятувальних машин (тактичний транспортний засіб пошуку та рятування SRTV) типу Side by Vehicle. Транспортні засоби повинні бути поставлені до ПС США протягом найближчих п’яти років. Завершення реалізації договору планується на 31 травня 2026 року.

Повітряні сили США шукали рятувальні машини, які мали працювати у важкодоступних місцях і являти собою підходящу колісну платформу для евакуації персоналу з небезпечних районів.

Вибір підрядника для виробництва та постачання був зумовлене тим, що BC Customs LLC вже займалася поставками різних типів транспортних засобів для потреб армії США.

SRTV – це надлегка тактична машина, що може бути розгорнута за допомогою авіаційних транспортних засобів, яка забезпечує рятувальним командам необхідне обладнання для пошуку та евакуації персоналу та обладнання в складних географічних умовах.

Пошуково-рятувальний тактичний транспортний засіб (SRTV) був спроектований в 2004 році, на основі дизайну позашляхових баггі. Унікальна платформа автомобіля забезпечує гарну швидкість, корисне навантаження, радіус дії та довговічність.

Його маса становить 1356 кг, а загальна допустима вага з навантаженням – близько 2495 кг. Він підтримує максимальну швидкість 96 км/год.

Машина може бути озброєна крупнокаліберним кулеметом Браунінг, калібром 12,7 мм, або станковим 40 мм автоматичним гранатомет MK19.

Пошуково-рятувальна машина пристосована для перевезення авіаційним транспортом, зокрема конвертопланом V-22 Osprey,вертольотами CH-47 та CH-53, і транспортними літаками C-130 різних модифікацій.

Нагадуємо, що у квітні, Повітряні сили США завершили останній раунд випробувань нового бойового рятувального гелікоптера Sikorsky HH-60W Jolly Green II. Повітряна машина отримала нову радіолокаційну станцію, систему виявлення радіолокаційного опромінення AN/APR-52, нову оптико-електрону станцію, а також інші системи.

На останньому етапі випробувань Sikorsky HH-60W Jolly Green II перевірялось його озброєння, що складається з 7,62-мм та 12,7-мм кулеметів. До цього було перевірено інші характеристики машини, зокрема системи зв’язку, дозаправку в повітрі, стійкість до перепадів температур та інші. Повітряні сили США планують придбати 113 одиниць HH-60W на суму 7,6 млрд доларів та повністю замінити усі HH-60G Pave Hawk.

Автотехніка Закупівлі ПС США Світ США