fbpx
Повітряні сили США планують списати десятки літаків

Повітряні сили США планують списати десятки літаків

Авіація ПС США Світ США

Повітряні сили США хочуть списати велику кількість застарілих літаків.

Про це повідомляє Defense News.

Це стало відомо з бюджетного запиту Департаменту Повітряних Сил на 2022 рік, який був оприлюднений 28 травня. Військові таким чином бажають вивільнити кошти, які вони зможуть направити на розвиток передових технологій, зокрема таких як винищувач шостого покоління та гіперзвукова зброя.

Департамент просить законодавців затвердити списання десятків літаків, включаючи штурмовики A-10 Warthog, винищувачі F-15C/D та F-16C/D, застарілі повітряні танкери KC-135 та KC-10, вантажні літаки C-130 та БПЛА RQ-4.

Штурмовики A-10 Thunderbolt II

“Щоб досягти бажаного флоту винищувачів, ПС повинні визначити розмір поточного парку літаків, щоб пришвидшити перехід від менш спроможних, старіючих літаків та акцентуватися на інвестиціях у майбутні можливості, такі як програма модернізації F-35 Block 4 та Повітряне домінування наступного покоління, винищувачі шостого покоління”, – заявила речниця ПС Ен Стефанек.

Повітряні сили США сподіваються зняти з озброєння 42 літаки A-10, що призведе до того, що ПС наблизяться до кількості, яка, на їх думку, необхідна для боротьби з тероризмом та операцій низької інтенсивності, принаймні до 2030 року.

Також планується скоротити 47 винищувачів F-16C/D і 48 F-15C/D, які мають “основні структурні проблеми” і стануть небезпечними для польотів вже в 2023 році.

Окрім того, Повітряні сили продовжують тенденцію до вибуття частини свого застарілого танкетного флоту, позбавившись 14 танкерів KC-10 і 18 танкерів KC-135. Зняття цих літаків дозволить ПС інвестувати більше грошей на закупівлю нових KC-46, і зокрема на перехід технічного персоналу KC-10 та KC-135 на KC-46.

Американські ПС загалом виведуть з експлуатації 13 літаків C-130H, що, за словами речниці ПС Ен Стефанек, “становить низький рівень ризику, враховуючи майбутні спільні бойові місії”.

Військові також планують списати чотири зі своїх 16 літаків E-8 JSTARS, які використовуються для повітряного спостереження та націлювання, та 20 безпілотників спостереження RQ-4 Global Hawk Block 30.

“Повітряні сили повинні пришвидшити інвестиції в конкурентні можливості, які можуть проникнути та вижити в умовах надзвичайних суперечок”, – сказала речниця Повітряних сил Ен Стефанек.

Проте, законодавці США вже дали зрозуміти, що можуть не прийняти план Повітряних сил щодо вибуття певних літаків.

Авіація ПС США Світ США