fbpx
Повітряні Сили уразили російський танкер “Механик Погодин”

Повітряні Сили уразили російський танкер “Механик Погодин”

Авіаудар Війна з Росією Дніпро Командування Повітряних Сил ЗСУ Україна Флот Херсонщина

Українська авіація нанесла удар по танкеру “Механик Погодин”, що використовувався окупантами.

Про це повідомив Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Олещук заявив, що завдяки авіаційному удару було уражено російський командний пункт, що був розміщений на сівшому на мілину судні.

На оприлюдненому відео, знятому українським розвідувальним безпілотником, показано момент ураження об’єкту.

Враховуючи факт застосування авіації, точність влучання та масштабні руйнування, спричинені потужним вибухом, можна припустити, що удар був нанесений американською коригованою авіабомбою JDAM або французькою AASM.

“Механик Погодин” розташований на лівому березі Херсонщини в 2,5 кілометрах від селища Виноградне Скадовського району.

Танкер “Механик Погодин”

Уражений танкер вартий уваги не лише через його роль у нинішніх бойових діях, а й через свою історію, що тягнеться ще з 2018 року. Тоді російське судно було заблоковане у порту Херсона українськими правоохоронними органами.

За словами постійного представника президента України в Криму Бориса Бабіна, судно знаходилось в санкційному списку РНБО, його «виявили та задокументували» співробітники Служби безпеки України.

Після окупації Херсону у 2022 році росіяни намагалися вивести підсанкційний танкер, однак не змогли цього зробити сівши на мілину.

З тих пір судно знаходилось поблизу н.п. Виноградне та після деокупації правобережної Херсонщини потрапило у так звану “сіру зону” між силами ЗСУ та окупаційних військ РФ.

Досить імовірно, що корабель використовувався російськими підрозділами на лівому березі в якості укріпленого об’єкту для розміщення засобів радіоелектронної розвідки та спостереження.

Російський танкер "Механик Погодин".

Нагадаємо, що тижнем раніше Повітряні сили України уразили французькою корегованою авіабомбою AASM 250 позиції росіян на лівому березі Херсонщині.

Авіаудар Війна з Росією Дніпро Командування Повітряних Сил ЗСУ Україна Флот Херсонщина