fbpx
Повітряно-космічні сили РФ отримали нову партію сучасних винищувачів 

Повітряно-космічні сили РФ отримали нову партію сучасних винищувачів 

Авіабудування Авіація Винищувач Європа ПКС Росії Росія Світ Су-35 Су-57

Повітряно-космічні сили РФ отримали нову партію сучасних винищувачів Су-35С та Су-57.

Про це повідомляє офіційний сайт російського уряду.

Нова партія сучасних винищувачів Су-35С та Су-57 вироблена на підприємствах Об’єднаної авіабудівної корпорації, де пройшла заводські випробування, та готова до служби у стройових частинах.

Літаки пройшли повний цикл випробувань, підтвердив їх відповідність заявленим характеристикам, та продемонструвавши відповідну надійність та роботоздатність систем.

Як повідомляють офіційні особи компанії, виробництво літаків продовжується за державним планом.

До кінця 2023 року, ПКС РФ отримають ще одну чергову партію літаків Су-35С та Су-57.

ПКС Росії отримали партію літаків Су-57 у рамках плану виконання держоборонзамовлення поточного року. Інші бойові машини п’ятого покоління, постачання яких заплановано цього року, перебувають у цеху остаточного складання, а також відпрацьовуються на льотно-випробувальній станції – повідомив Юрій Слюсар, генеральний директор Об’єднаної авіабудівної корпорації

Також Слюсар зазначив, що це вже третя партія винищувачів Су-35С які передали ПКС у цьому році.

Крім раніше замовлених літаків, авіабудівна компанія “ОАК” у 2023 році отримала нові замовлення на виробництво винищувачів та бомбардувальників для російського Міністерства оборони.

Замовлення на виробництво тактичної авіації пов’язане зі створенням в РФ впродовж 2023 року двох нових міжвидових стратегічних територіальних об’єднань збройних сил: Московського та Ленінградського військових округів.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Повітряно-космічні сили РФ отримали літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У.

Літак пройшов повний комплекс модернізації бортового обладнання, а також радіолокаційної станції, для кращого виконання задач з виявлення та цілевказання.

Модернізований борт отримав нову електроніку, нові великі РК-монітори, покращену ергономіку для зменшення стомлюваності екіпажу. Також А-50У оснастили новим пілотажно-навігаційним комплексом для пілотів.

Корпорація наразі проводить роботи по глобальній модернізації радіолокаційної станції “Джмель” для покращення можливостей виявлення малорозмірних цілей, збільшення дальності виявлення, та більшу кількість об’єктів для супроводження.

Авіабудування Авіація Винищувач Європа ПКС Росії Росія Світ Су-35 Су-57